Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023, 17:45

Με περικαρδίτιδα διαγνώστηκε ο Κρις Σίνγκλετον. Ο Αμερικανός της Αναντολού Εφές είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στο στήθος. Η στεφανιογραφία στην οποία υποβλήθηκε ήταν «καθαρή», με αποτέλεσμα ν’ αποκλειστεί το έμφραγμα από τους θεράποντες ιατρούς.

Ο γιατρός Χακάν Ουτσαρντάν, σε βίντεο που ανήρτησε ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του Αμερικανού φόργουορντ, αλλά ήταν πάντως καθησυχαστικός. «Διαγνώσαμε ότι ο ασθενής έχει περικαρδίτιδα. Τι είναι η περικαρδίτιδα; Περικαρδίτιδα ε

ίναι μία φλεγμονή στην καρδιά. Είναι μία προσωρινή κατάσταση, η οποία συνήθως προκαλείται από μόλυνση. Οι ασθενείς συνήθως αναρρώνουν σε 2-3 εβδομάδες. Ορισμένες φορές η διαδικασία μπορεί να πάρει 1-2 μήνες, αλλά συνήθως είναι σε 2-3 εβδομάδες. Το ίδιο θα ισχύει για τον Κρις,» ανέφερε ο καρδιολόγος Χακάν Ουτσαρντάν για τον αθλητή της “back to back” πρωταθλήτριας Ευρώπης

Αναλυτικά, ο καρδιολόγος Χακάν Ουτσαρντάν αναφέρει: «Από την Τετάρτη (3/5) φιλοξενούμε στον ασθενή στο νοσοκομείο μας. Στην αρχή, ένιωθε έναν πόνο στο στήθος. Αρχικά, υποβάλαμε τον ασθενή σε αγγειογραφία, η οποία δεν έδειξε κάποια καρδιοαγγειακή απόφραξη. Άρα, ο ασθενής δεν υπέστη έμφραγμα.

Οι υπόλοιπες εξετάσεις έδειξαν την κατάστασή του. Τότε, διαγνώσαμε ότι ο ασθενής έχει περικαρδίτιδα. Τι είναι η περικαρδίτιδα; Περικαρδίτιδα είναι μία φλεγμονή στην καρδιά. Είναι μία προσωρινή κατάσταση, η οποία συνήθως προκαλείται από μόλυνση. Οι ασθενείς συνήθως αναρρώνουν σε 2-3 εβδομάδες. Ορισμένες φορές η διαδικασία μπορεί να πάρει 1-2 μήνες, αλλά συνήθως είναι σε 2-3 εβδομάδες. Το ίδιο θα ισχύει για τον Κρις.

Αμέσως ξεκινήσαμε θεραπεία και ο οργανισμός του ανταποκρίνεται εξαιρετικά μέχρι στιγμής. Θα ξεκουραστεί για 1-2 εβδομάδες, αλλά θα του πάρει περίπου έναν μήνα για να επιστρέψει στο γήπεδο. Όλο αυτό το διάστημα θα τον παρακολουθούμε στενά. Έπειτα από έναν μήνα, θα μπορεί κανονικά να επιστρέψει στην αθλητική του ζωή και να συνεχίσει την καριέρα του στο μπάσκετ».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023, 17:46

ΠΗΓΗ