Δεκάδες άνθρωποι, κυρίως παλαιστίνιοι πρόσφυγες στον Λίβανο, διαδήλωσαν χθες Τρίτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση πολλών δυτικών κυβερνήσεων να διακόψουν τη χρηματοδότηση του Γραφείου Αρωγής και Εργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

«Συνέχιση των ωμοτήτων σε βάρος των Παλαιστινίων»

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς κάλεσε σε συγκέντρωση μπροστά στα κεντρικά γραφεία του UNRWA στη Βηρυτό («Η Λωρίδα της Γάζας χρειάζεται επειγόντως βοήθεια» γράφει το πλακάτ που κρατάει η Παλαιστίνια στη φωτογραφία του Reuters/Mohamed Azakir, επάνω), την πρωτεύουσα του Λιβάνου, για να καταγγελθεί η απόφαση αυτή αρκετών κυβερνήσεων έπειτα από τις κατηγορίες του Ισραήλ πως 12 υπάλληλοι της υπηρεσίας του ΟΗΕ συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας.

Η διακοπή της χρηματοδότησης πλήττει όχι μόνο τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, αλλά και όσους Παλαιστίνιους ζουν σε άλλες περιοχές, τόνισε διαδηλωτής στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Θα πεθάνουν…»

Δεύτερος τη χαρακτήρισε «συνέχιση των ωμοτήτων σε βάρος των Παλαιστινίων», κάνοντας λόγο για «απόφαση εναντίον του παλαιστινιακού λαού».

Τρίτος δήλωσε πως η διακοπή της χρηματοδότησης σημαίνει πως «Παλαιστίνιοι θα πεθάνουν στη Γάζα και αλλού», καλώντας ν’ «ασκηθεί πίεση για την ανάκληση της απόφασης».

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ