Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Απριλίου 2023, 22:49

Σε οριστική διακοπή οδηγήθηκε ο αγώνας της Χρόνινγκεν με τη Ναϊμέγκεν για την 30ή αγωνιστική της ολλανδικής Eredivisie, μετά τη ρίψη ποτηριού με μπύρα από οπαδό της γηπεδούχου ομάδας, προς τον α’ βοηθό διαιτητή στο 18 λεπτό του αγώνα.

Ο διαιτητής Ρίτσαρντ Μάρτενς έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια και μετά από σύσκεψη 20 λεπτών με τους ανθρώπους των δύο συλλόγων και την ολλανδική ομοσπονδία, διέκοψε οριστικά το παιχνίδι, εφαρμόζοντας σε απόλυτο βαθμό το νέο πολύ πιο αυστηρό πλαίσιο των κανονισμών που έχει ορίσει η ομοσπονδία, μετά τα περιστατικά βίας που έχουν συμβεί στα ολλανδικά γήπεδα την εφετινή σεζόν.

Ο δράστης συνελήφθη αμέσως από τρεις ανθρώπους της ασφάλειας της Χρόνινγκεν, όμως παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν οι άνθρωποι της γηπεδούχου ομάδας, ο διαιτητής αποφάσισε να μην αρχίσει ξανά το ματς (το οποίο ήταν στο 0-0 μέχρι το περιστατικό που συνέβη στο 18ο λεπτό) και η τύχη του θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες των πειθαρχικών οργάνων της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Πριν από λίγες εβδομάδες είχε διακοπεί και ο αγώνας της Χρόνινγκεν με τη Χέρενφεν έπειτα από την εισβολή οπαδών της γηπεδούχου ομάδας.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Απριλίου 2023, 22:56

ΠΗΓΗ