Για σήμερα Τρίτη αναβλήθηκε η ψηφοφορία του ΣΑ του ΟΗΕ, καθώς γίνονται προσπάθειες να μην καταλήξει και η νέα συνεδρίαση για εκεχειρία σε ναυάγιο.

Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά με αμείωτη ένταση τη Γάζα, ενώ αυξάνεται η αγανάκτηση συγγενών των ομήρων.

Το σύστημα ύδρευσης έχει καταρρεύσει στον πολιορκημένο θύλακα, και οι κάτοικοι δυσκολεύονται να βρουν τροφή. Ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι οι θάνατοι από τις επιδημίες θα είναι περισσότεροι από τους βομβαρδισμούς.

Δείτε live

Δείτε live τις εξελίξεις στο in

06:30 Διπλωματικός πυρετός για να αποφευχθεί ένα νέο βέτο στο ΣΑ του ΟΗΕ

Καλημέρα σας. Και σήμερα θα παρακολουθήσουμε μαζί τις εξελίξεις σε Γάζα, Δυτική Όχθη και Ισραήλ. Το απόγευμα αναμένεται η νέα ψηφοφορία του ΣΑ του ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός ενώ γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθεί μία διατύπωση στο ψήφισμα για την εκεχειρία που να δεχτούν και οι ΗΠΑ.

Ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι οι ΗΠΑ θα ασκήσουν για ακόμα μία φορά βέτο, καθώς οι όποιες πιέσεις στο Ισραήλ ασκούνται μόνο παρασκηνιακά.

Την ίδια στιγμή η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα επιδεινώνεται όλο και περισσότερο καθώς ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν για ξέσπασμα επιδημιών σε μια περιοχή χωρίς νερό, τροφή και ρεύμα και με το υγειονομικό σύστημα διαλυμένο από τους βομβαρδισμούς.

Δείτε τις προηγούμενες εξελίξεις εδώ 

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ