Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023, 19:53

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα (05/04) με αξιωματούχους η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ότι έχει λόγους να πιστεύει ότι οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εμπλακεί σε δολιοφθορές και τρομοκρατικές ενέργειες όπως είπε, που διοργανώνονται από την Ουκρανία.

Σε συνάντηση που είχε στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας με τους επικεφαλής των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας τις οποίες η Μόσχα προσάρτησε τον περασμένο χρόνο, ο Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία για διάπραξη εγκλημάτων εναντίον Ρώσων διοικητών, προσωπικού ασφαλείας, δημοσιογράφων και δασκάλων με την συνδρομή δυτικών μυστικών υπηρεσιών.

Η Ρωσία κατηγορεί συχνά την Ουκρανία για τους θανάτους αμάχων που προκαλεί με τους βομβαρδισμούς τμημάτων της Ουκρανίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας και περιοχών της Ρωσίας που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Υπάρχει κάθε λόγος να πούμε ότι οι πόροι τρίτων χωρών, οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες, εμπλέκονται στην προετοιμασία τέτοιων δολιοφθορών και τρομοκρατικών ενεργειών», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν προέβη στις δηλώσεις αυτές τρεις ημέρες αφότου ο Ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ Βλαντλέν Τατάρσκι, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Μαξίμ Φόμιν, σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη, για την οποία Ρώσοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν την Ουκρανία.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023, 19:53

ΠΗΓΗ