Ο Τζέιμς Άντερσον έχει αγγίξει τις καρδιές της Μεγάλης Βρετανίας με τη γενναιοδωρία του. Ο τεχνίτης συνηθίζει να προσφέρει δωρεάν υδραυλικές εργασίες σε εύθραυστους συνταξιούχους με καρκίνο, ενώ δώρισε σχεδόν 13.000 λίρες για να βοηθήσει ένα επτάχρονο αγόρι με αναπηρία να αποκτήσει βιονικό χέρι.

Ο 55χρονος από το Μπέρνλεϊ κατάφερε όμως να κερδίσει και την καρδιά του Χιου Γκραντ, ο οποίος αυτή την εβδομάδα πρόσφερε 20.000 λίρες για τη φιλανθρωπική οργάνωση DEPHER, που σημαίνει Disabled and Elderly, Plumbing and Heating Emergency Response.

 Οι δωρεάν υδραυλικές υπηρεσίες

Ο κ. Άντερσον έχει βοηθήσει χιλιάδες ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία που έχουν ανάγκη από τότε που έκλεισε την ιδιωτική του εταιρεία και ξεκίνησε τη μη κερδοσκοπική εταιρεία, και έγινε viral μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο μιας φωτογραφίας του λογαριασμού που έστειλε σε μια 91χρονη γυναίκα με οξεία λευχαιμία. Το ποσό; Μηδέν λίρες.

Ποιος είναι ο υδραυλικός

Ο τεχνίτης είναι παντρεμένος με πέντε παιδιά κι έχει καταγωγή από το Λίβερπουλ. Μάλιστα, έπρεπε να ξεπεράσει και τις δικές του πληγές. Το 2013 είδε το μωρό του, Γουίλιαμ, να πεθαίνει σε ηλικία 16 εβδομάδων το 2013, αφού γεννήθηκε με δύο τρύπες στην καρδιά του.

Επιπλέον, ο Τζέιμς δέχτηκε ανελέητο bullying διαδικτυακά επειδή δεν είχε… «δόντια» – τόσο πολύ τον είχαν κοροϊδέψει που κάποτε σκέφτηκε να αυτοκτονήσει. Με την ενθάρρυνση των φίλων του, ο Τζέιμς δημιούργησε ένα GoFundMe για να συγκεντρώσει τις 1.700 λίρες, με τις οποίες πλήρωσε το νέο σετ δοντιών που του άλλαξε τη ζωή. Μιλώντας στην WalesOnline, ο James δήλωσε: «Έκανα τα δόντια μου επειδή ήθελα να μπορώ να χαμογελάω και δεν μπορούσα. Από την έναρξη του DEPHER το 2017, έχω βρεθεί στις εφημερίδες και στην τηλεόραση και οι άνθρωποι συνήθιζαν να λένε «μπορείς να χαμογελάσεις;», αλλά εγώ δεν μπορούσα και ντρεπόμουν πολύ για να τους πω το γιατί.



ΠΗΓΗ