Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023, 00:50

Τουλάχιστον δύο μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν άλλοι 20 αγνοούνται μετά τη βύθιση του σκάφους τους μεταξύ της Τυνησίας και της Ιταλίας, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική ΜΚΟ ResQship.

Είκοσι δύο άνθρωποι διασώθηκαν επίσης από το Nadir, το πλοίο της ΜΚΟ, μετά το ναυάγιο αυτό που σημειώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Αποβιβάστηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, διευκρίνισε ο Στέφαν Σέιφερτ, ένας από τους επικεφαλής της ResQship.

Ανάμεσά τους ήταν άνδρες, γυναίκες και παιδιά από την Ακτή Ελεφαντοστού, το Μάλι και το Καμερούν συγκεκριμένα, διευκρίνισε ο καπετάνιος του Nadir, ο οποίος βρισκόταν στο πλοίο τη στιγμή της διάσωσης.

Μια έγκυος γυναίκα διασώθηκε ενώ περισυνελέγησαν τα πτώματα δύο ανδρών, δήλωσε.

Συνολικά, περίπου 40 μετανάστες επέβαιναν σε αυτό το πλοιάριο που είχε αναχωρήσει από την πόλη Σφαξ της Τυνησίας, σύμφωνα με τον Σέιφερτ.

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να σώσουμε περισσότερους ανθρώπους, αλλά δεν τα καταφέραμε» πρόσθεσε, χαιρετίζοντας την «καλή συνεργασία» με την ιταλική ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, εννέα γυναίκες είναι ανάμεσα στους διασωθέντες και 18 άνθρωποι αγνοούνται στη θάλασσα. Όλοι αυτοί φέρεται να είχαν πληρώσει 3.000 δηνάρια Τυνησίας (περίπου 900 ευρώ) έκαστος για να επιβιβαστούν στο μικρό πλοιάριο.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023, 00:54

ΠΗΓΗ