Συνεχίζονται οι εσωκομματικές αναταράξεις και στη Νέα Δημοκρατία, για το επικείμενο νομοσχέδιο για το γάμο ομοφύλων, καθώς  το «τρικ» του πρωθυπουργού να παροτρύνει τους διαφωνούντες βουλευτές να απέχουν κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου δεν λειτούργησε κατευναστικά.

«Δεν μου άρεσε η δήλωση του πρωθυπουργού, δεν συμφωνώ με την αποχή. Όταν είσαι ελεύθερος να ψηφίσεις ότι θες, πρέπει να ψηφίσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά, ο  βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Νικήτας Κακλαμάνης, ακολουθώντας το παράδειγμα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επίσης σχολίασε δηκτικά την παρότρυνση του  Μητσοτάκη.

Ο κ. Κακλαμάνης τοποθετήθηκε υπέρ του νομοσχεδίου σημειώνοντας ωστόσο ότι αναμένει να το δει στην τελική του μορφή

Ο κ. Κακλαμάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως δεν θυμάται ποτέ να απείχε από ψηφοφορία, σε όλα τα χρόνια του κοινοβουλευτικού του βίου, και πως δεν έχει υπάρξει μία φορά που να μην υπερψήφισε ή καταψήφισε διατάξεις σύμφωνα με τα πιστεύω του. Υπενθύμισε μάλιστα την διαγραφή του από την ΚΟ, όταν καταψήφισε μνημονιακές διατάξεις επί πρωθυπουργίας  Σαμαρά.

Αναφερόμενος στους υπουργούς που έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους είπε αιχμηρά ότι: «Όταν ένας υπουργός διαφωνεί, να αφήσει την καρέκλα του και να φύγει. Όποιος δεν θέλει να ψηφίσει, φεύγει από τη θέση του».

«Να συνεδριάσει η ΚΟ – Δεν θα πάω στην ενημερωτική συνάντηση»

Ο κ. Κακλαμάνης σχολίασε αρνητικά το διήμερο σεμινάριο για το νομοσχέδιο από τον Άκη Σκέρτσο, χαρακτηρίζοντάς το «προσβλητικό για τον εαυτό μου», και ζήτησε να συγκληθεί  η ΚΟ.

«Είμαι στην Βουλή από το 1990, με εξαίρεση μια πενταετία που ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εγώ είμαι στην παράταξη 60 χρόνια. Το θεωρώ προσβλητικό για τον εαυτό μου να με καλούν να με ενημερώσει ένας υπουργός καθ΄ όλα άξιος που τον γνώρισα στην Νέα Δημοκρατία το 2019. Εγώ ζητώ σύγκληση ΚΟ από το πρωί μέχρι το βράδυ με την παρουσία του Πρωθυπουργού για να κάνουμε την συζήτηση για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα. Δεν πρόκειται να πάω την Δευτέρα στην συνάντηση, είπε μεταξύ άλλων ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης εξήγησε ότι στις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας διαχρονικά υπάρχει ουσιαστική συζήτηση και εκεί επιλύονται όποια ζητήματα ανακύπτουν, γι΄ αυτό και ζητά την σύγκληση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας για το επίμαχο ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη, στα γραφεία της Ν.Δ. στην οδό Πειραιώς, καλείται, σε δύο γκρουπ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να ενημερωθεί αναλυτικά για το περιεχόμενο της νομοθετικής πρωτοβουλίας. Την εισήγηση έχει αναλάβει να κάνει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, με τη «βοήθεια» και των δύο αντιπροέδρων του κόμματος. Τη Δευτέρα θα παραστεί ο Άδωνις Γεωργιάδης και την Τρίτη ο Κωστής Χατζηδάκης.



ΠΗΓΗ