Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε λαθραία τσιγάρα μέσα σε τόπια υφάσματος εξάρθρωσε η αστυνομία έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έκρυβαν μέσα σε τόπια υφάσματος μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και τα φόρτωναν σε φορτηγό, με σκοπό να τα εξάγουν στη Γαλλία, με πλαστά τιμολόγια.

Οι τρεις συλληφθέντες, ηλικίας ηλικίας 35, 56 και 62 ετών αντιστοίχως, κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση και λαθρεμπορία

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς έφτασαν στα ίχνη της ομάδας συλλαμβάνοντας τρία άτομα, φερόμενα ως μέλη της, ενώ κατασχέθηκαν 306.770 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, με τους διαφυγόντες δασμούς να υπολογίζονται ότι υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η αποθήκη στο Ωραιόκαστρο

Η αποθήκη στην οποία εντοπίστηκαν τα λαθραία τσιγάρα βρίσκεται σε περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου, ενώ οι τρεις συλληφθέντες, όλοι ομογενείς ηλικίας 35, 56 και 62 ετών αντιστοίχως, παραπέμφθηκαν στην 1η Ειδική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση και λαθρεμπορία.

Τα παράνομα τσιγάρα – η προέλευση των οποίων ερευνάται – πρόκειται να σταλούν στην αρμόδια τελωνειακή Υπηρεσία για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση στην εν λόγω αποθήκη κατασχέθηκαν το φορτηγό, ένα όχημα τύπου κλαρκ, ένα παλετοφόρο, μία κάμερα ασφαλείας κι ένα αυτοκίνητο.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο Facebook.



ΠΗΓΗ