Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2023, 22:43

Ένας 52χρονος από το Περιστέρι πέθανε, με το ΕΚΑΒ να ενημερώνει μετά από 47 λεπτά την οικογένεια του ασθενή ότι το ασθενοφόρο βρισκόταν καθ’ οδόν για να τον παραλάβει.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τον θάνατο του 52χρονου στο Περιστέρι, προχώρησε το ΕΚΑΒ, τονίζοντας ότι «για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει διαταχθεί Κατεπείγουσα Διοικητική Έρευνα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με το περιστατικό θανάτου 52χρονου στο Περιστέρι Αττικής, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Βάσει των επίσημων καταγεγραμμένων στοιχειών της Κεντρική Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Αθήνας, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2023 στη 01:03 το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο του 166 δέχθηκε κλήση από τη περιοχή του Περιστερίου, σχετικά με περιστατικό άνδρα ηλικίας 52 ετών με αναφερόμενα συμπτώματα εφίδρωσης, πόνου στο στήθος και αίσθημα ναυτίας.

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή όλα τα παρακείμενα στο σημείο ασθενοφόρα ήταν απασχολημένα σε άλλα επείγοντα περιστατικά. Το σήμα για το περιστατικό διαβιβάστηκε στο πρώτο άμεσα διαθέσιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σαράντα επτά (47) λεπτά μετά τη κλήση, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία από ιατρό του Συντονιστικού Κέντρου των ασθενοφόρων για την επιβεβαίωση της κατάστασης του ασθενούς. Τότε οι οικείοι του ασθενούς ενημέρωσαν πως δεν θα χρειαστούν τη συνδρομή ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, διότι τον είχαν ήδη είχαν μεταφέρει (με ιδιωτικό μέσο) σε Ιδιωτική Κλινική (λόγω ύπαρξης ιδιωτικής ασφάλισης).

Για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει διαταχθεί Κατεπείγουσα Διοικητική Έρευνα».

Σχόλιο για το περιστατικό έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζοντας πως «είναι τραγικό, εν έτει 2023, άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους αβοήθητοι περιμένοντας ένα ασθενοφόρο».

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, όταν η ΝΔ κυβερνά εδώ και τέσσερα χρόνια χωρίς δημοσιονομικούς περιορισμούς και έχοντας δαπανήσει δεκάδες δισεκατομμύρια», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και συνεχίζει:

«Και στη νέα θητεία της η ΝΔ επιμένει στην απαξίωση του ΕΣΥ και περιορίζεται σε πρόχειρες λύσεις. Η πεισματική άρνηση για προσλήψεις επιβεβαιώνει ότι ο στόχος της ΝΔ δεν είναι άλλος από την είσοδο ιδιωτών και στο ΕΚΑΒ».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2023, 22:48

ΠΗΓΗ