Ένα συμβόλαιο θανάτου που είχε «καθυστερήσει» φαίνεται πως ολοκλήρωσαν τα ξημερώματα της Κυριακής οι άνθρωποι της νύχτας.

Η δολοφονία του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη στο πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρούσε στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Φραντζή στο Νέο Κόσμο δείχνει ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με τις έρευνες να ξεκινούν από το χώρο της Greek Mafia.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για πρόσωπο γνωστό στις Αρχές, το οποίο είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν καθώς είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών.

Ειδικότερα, το θύμα είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2012 για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε στις περιοχές Χαϊδαρίου, Γλυφάδας και Πειραιά, ενώ το όνομά του βρισκόταν και σε μια δικογραφία το 2015 μαζί με ακόμα 37 άτομα.

Μάλιστα, το όνομα του Βαγγέλη Ζαμπούνη είχε εμπλακεί και στις καταθέσεις της «Λίτσας», συγγενούς αρχηγικού μέλους της Greek Mafia, που ξεσκέπασε μεγάλο μέρος των εγκληματικών δραστηριοτήτων της.

Μέσα στο αυτοκίνητο

Ο 44χρονος με βαρύ ποινικό μητρώο την ώρα της επίθεσης βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, με τους δράστες να του ρίχνουν 81 σφαίρες, καταφέρνοντας το σκοπό τους.

Πλέον οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την υπόθεση συλλέγουν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του πρατηρίου, οι οποίες κατέγραψαν την δολοφονική επίθεση, αλλά και τις κινήσεις των δραστών.

Μάλιστα, αναμένεται να εξετάσουν υλικό και από τις προηγούμενες ημέρες, καθώς εκτιμούν ότι ενδεχομένως οι δράστες να είχαν εμφανιστεί τις προηγούμενες ημέρες ως πελάτες για να μελετήσουν το χώρο που κινούνταν ο 44χρονος όταν βρισκόταν στην επιχείρηση.

Παράλληλα, θα κληθούν να καταθέσουν για όσα είδαν να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια τους οι υπάλληλοι του καταστήματος, αλλά και ένας οδηγός ταξί που βρισκόταν στο πρατήριο εκείνη την ώρα.

Η προηγούμενη επίθεση

Το θύμα δεν ήρθε πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο με ένοπλους, καθώς είχε γίνει στόχος ένοπλης επίθεσης πριν από πέντε χρόνια στον Πειραιά.

Το βράδυ της Τρίτης 30 Οκτωβρίου 2018 ο Ζαμπούνης βρισκόταν στην Ακτή Κονδύλη 4, όταν ένα λευκό βαν σταμάτησε δίπλα του, με ένα άτομο να τον πυροβολεί –πάλι με καλάσνικοφ.

Όμως τότε οι δράστες δεν κατάφεραν να τον σκοτώσουν, λόγω πιθανής εμπλοκής του όπλου που χρησιμοποίησαν.

Έβαλαν φωτιά στο όχημα

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, στο όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες επέβαιναν τρία άτομα.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε από δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας νωρίς το πρωί στο Δαφνί.

Οι δράστες της μαφιόζικης εκτέλεσης είχαν βάλει φωτιά για να σβήσουν τα ίχνη τους και διέφυγαν με άλλο όχημα προς άγνωστη κατεύθυνση.



ΠΗΓΗ