Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στα Καλύβια την περασμένη Παρασκευή στον οποίο η δικαιοσύνη έδωσε δεύτερη ευκαιρία και αποφάσισε να μην του στερήσει την προσωπική του ελευθερία.

Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ανηλίκων, με την απολογία του να διαρκεί μερικά λεπτά. Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Ορίστηκε μόνο επιμελητής για να επιβλέπει την πορεία του, όπως προβλέπεται για ανήλικους κατηγορούμενους.

Κατά πληροφορίες, ο ανήλικος υποστήριξε ότι τον κακοποιούσε συστηματικά ο πατέρας του τονίζοντας: «Αυτό που έκανα είναι κακό. Το μετανιώνω σαν πράξη. Αισθάνομαι ανακούφιση, απελευθερώθηκα. Πλέον δεν φοβάμαι εγώ και η οικογένεια μου».

Νωρίτερα, ενώπιον του ανακριτή Ανηλίκων βρέθηκαν μέλη της οικογένειας και του φιλικού περιβάλλοντος του 16χρονου, εν αναμονή της απολογίας του.
Πρόθεση η επιβεβαίωση των υπερασπιστικών ισχυρισμών του 16χρονου, σύμφωνα με τους οποίους ο ίδιος υπήρξε θύμα χρόνιας κακοποίησης.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ