Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023, 13:55

Ακραία ένταση επικρατεί στην Τουρκία, λίγο πριν από τις κάλπες της Κυριακής. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την πυκνή προεκλογική του εκστρατεία, ανεβάζοντας συνεχώς τους τόνους κατά του αντιπάλου του, επιχειρώντας να τον εμπλέξει σε όποια δεινά έχουν τύχει στην Τουρκία.

Προσπαθεί να τον εμπλέξει από την τρομοκρατία, έως τα γεγονότα στο πάρκο Γκεζί του 2013 με τις μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις που ξέσπασαν τότε και ο Ερντογάν εξίσωσε όσους συμμετείχαν σε αυτές με τους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες, έως την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016.

Σήμερα 10 Μαΐου, ο Τούρκος Πρόεδρος, εκφώνησε ομιλία σε τελετή για την επέτειο της προεδρίας του Συμβουλίου Επικρατείας της Τουρκίας.

Στις 14:30 θα κάνει προεκλογική συγκέντρωση στο Μπάτμαν, πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας και στις 17:30 στο Μαρνίν.

Υπενθυμίζεται ότι το Μαρντίν επλήγη φοβερά κατά τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς. Είναι δηλαδή μια περιοχή η οποία έχει πολύ μεγάλη σημασία όσον αφορά την προεκλογική εκστρατεία του Προέδρου

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις 14:00 θα είναι στο Αϊδίνι και στην Κιουτάχεια στις 17:00.

Στο μέτωπο της αντιπολίτευσης αρχίζουμε να βλέπουμε τα πρώτα σημάδια για τη νέα εξωτερική πολιτική που θέλει να επιβάλει ο Κιλιτσντάρογλου εφόσον εκλεγεί.

Πηγή: ΕΡΤ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023, 13:55

ΠΗΓΗ