Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023, 16:57

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που μέσα σε 4 μήνες είχε διαπράξει 42 κλοπές και διαρρήξεις, με λεία περισσότερα από 600.000 ευρώ. Συνελήφθησαν 4 μέλη της οργάνωσης, ενώ εμπλέκεται και ένας αστυνομικός.

H συμμορία είχε ρημάξει κατοικίες και επιχειρησεις στα βορειοανατολικά της Αττικής. Δρούσαν από το φθινόπωρο του 2022 έως τον περασμένο Φεβρουάριο. Τα κέρδη από τα κλοπιμαία το τελευταίο 4μηνο, ξεπερνούν τις 640.000 ευρω.

Έμπαιναν στα σπίτια συνήθως νύχτα, αφού διαπίστωναν ότι απουσίαζαν οι ένοικοι. Είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, φορούσαν ακόμη και γάντια και χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακά οχήματα, που έκρυβαν σε πάρκινγκ και άλλαζαν τακτικά τα χαρακτηριστικά τους. Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων, μιλούσαν μεταξύ τους με ασύρματες συσκευές ενδοεπικοινωνίας.

Το βίντεο είναι από διαρρηξη σε κατοικία στην Παλαιά Πεντέλη, όπου μπήκαν ανοίγοντας την εξωτερική πόρτα και άρπαξαν κοσμήματα αξίας περίπου 16.000 ευρώ.

Την ίδια μέρα νωρίτερα, η συμμορία είχε διαρρήξει μονοκατοικία στο Κορωπί και μετά από την κλοπή στην Παλαιά Πεντέλη είχαν προσπαθήσει να μπούν σε σπίτι στον Άγιο Στέφανο.

Ο αρχηγός της συμμορίας και τα περισσότερα μέλη της, είναι ρομά και διέμεναν στη Θεσσαλονικη ενώ έρχονταν τακτικά στην Αθήνα.

Συνελήφθησαν 4 μέλη και ο αρχηγός. Σε βάρος 7 ακόμη μελών σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ ανάμεσά τους είναι και αστυνομικός, που κατηγορείται για παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου.

Εξιχνιάστηκαν 28 περιπτώσεις κλοπών και 14 απόπειρες.

Με τα χρήματα που αποκόμισαν αγόραζαν πολυτελείς κατοικίες.

Πηγή: ΕΡΤ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023, 16:58

ΠΗΓΗ