Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023, 13:53

Ο αριθμός των επισκεπτών στην Ιαπωνία κατέγραψε άλμα τον Μάρτιο στο υψηλότερο επίπεδό του μετά την πανδημία της COVID-19, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, με τους τουρίστες από το εξωτερικό να συρρέουν στη χώρα για να δουν τις διάσημες ανθισμένες κερασιές για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια καθώς χαλάρωσαν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους και για αναψυχή διαμορφώθηκε στο 1,82 εκατ. τον Μάρτιο, από 1,48 εκατ. τον Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού της Ιαπωνίας.

Ωστόσο, οι αφίξεις ήταν και πάλι χαμηλότερες κατά 34% συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2019, πριν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας που υιοθετήθηκαν έναν χρόνο αργότερα.

Ο αριθμός των επισκεπτών αυξάνεται σταδιακά από τότε που η Ιαπωνία επέτρεψε τα ταξίδια χωρίς βίζα για πολλές χώρες τον Οκτώβριο. Ήρε το μέτρο των τεστ Covid προ της άφιξης για ταξιδιώτες από την Κίνα στις 5 Απριλίου και αναμένεται να καταργήσει τους υπόλοιπους έλεγχους για μολύνσεις από τις 8 Μαΐου.

Τον Μάρτιο του 2020, καθώς η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται, η Ιαπωνία επέβαλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς στους επισκέπτες από την Κίνα και τη Νότια Κορέα, τις δύο μεγαλύτερες της αγορές εισερχόμενου τουρισμού.

Ο τουριστικός τομέας στην Ιαπωνία σχεδόν ‘πάγωσε’ για πάνω από δύο χρόνια, πριν ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2022 το σταδιακό εκ νέου ‘άνοιγμα’ της χώρας.

Οι Κινέζοι επισκέπτες υπερδιπλασιάστηκαν τον περασμένο μήνα στους 75.700 από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία. Αλλά και πάλι είναι ένα μικρό μέρος του αριθμού ρεκόρ του 2019 των 9,5 εκατ., που αντιστοιχούσαν στο ένα τρίτο του συνόλου των επισκεπτών.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023, 13:53

ΠΗΓΗ