Επίθεση με ρουκέτες εξαπέλυσαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, κατά του Τελ Αβίβ.

Οι σειρήνες ήχησαν στην πόλη και τηλεοπτικό συνεργείο του Reuters κατέγραψε την αναχαίτιση των πυραύλων με προέλευση τη Λωρίδα της Γάζας στον ουρανό της πόλης.

Στο μεταξύ, περίπου 130 άνθρωποι που έχουν βρει καταφύγιο σε κτίριο της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μεταξύ των οποίων και τραυματίες, κινδυνεύουν λόγω των συνεχιζόμενων πυρών του ισραηλινού στρατού που «πολιορκεί» τις εγκαταστάσεις, προειδοποίησε σήμερα η οργάνωση αρωγής.

Ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς εισήλθε σήμερα στην 76η μέρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις «συνεχίζουν να πολιορκούν το κέντρο ασθενοφόρων της Τζαμπάλια», αναφέρει η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος σε ανακοίνωσή της. «Βαριά πυρά πυροβολικού συνεχίζονται γύρω από το κέντρο, συνοδευόμενα από πυρά από Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές», προσθέτει.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, 127 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων διασώστες, εθελοντές και οι οικογένειές τους, απειλούνται από αυτά τα πυρά, συμπεριλαμβανομένων 22 τραυματιών που νοσηλεύονται εκεί.

Αναζήτηση συντριμμιών στο Τελ Αβίβ μετά την επίθεση

Η ισραηλινή αστυνομία δηλώνει ότι πραγματοποιεί εκτεταμένες έρευνες στο Τελ Αβίβ και σε γειτονικές συνοικίες για να εντοπίσει τυχόν θραύσματα από τις προηγούμενες επιθέσεις με ρουκέτες που φαίνεται ότι εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα.

Αρκετοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησαν βίντεο με το σύστημα Iron Dome να αναχαιτίζει ρουκέτες στον ουρανό πάνω από το Τελ Αβίβ και την ευρύτερη περιοχή του.



ΠΗΓΗ