Σε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου, επιδόθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφθηκε, αιφνιδιαστικά όπως αναφέρεται, σούπερ μάρκετ (στη φωτογραφία αρχείου επάνω) στην οδό Λένορμαν, προκειμένου να διαπιστώσει τι τιμές υπάρχουν στα ράφια μετά τα «τέσσερα νέα μέτρα» που έκαναν πρεμιέρα την 1η Μαρτίου.

«Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας» αναγκάστηκε να παραδεχτεί ο πρωθυπουργός, καθώς οι τιμές παρά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις παραμένουν στα ύψη, σε αντίθεση με τους μισθούς.

«Συνεχιζόμενη μάχη…»

«Είναι μια συνεχιζόμενη μάχη, όπως έχουμε πει πολλές φορές, αλλά πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα, διαρθρωτικό βήμα, το οποίο αφορά την ίδια τη λειτουργία της αγοράς, το οποίο τελικά θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Αυτό ελπίζουμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο τον πληθωρισμό στην Ελλάδα που επί 5  μήνες, κινείται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Οι τιμές παρά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις παραμένουν στα ύψη, σε αντίθεση με τους μισθούς

Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, είπε (ξανά) ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη μείωση των τιμών, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο βρεφικό γάλα.

«Ένα προϊόν το οποίο μας είχε απασχολήσει πολύ και με την παρέμβαση την οποία κάναμε, ουσιαστικά ρυθμίζεται το περιθώριο του μικτού κέρδους. Βλέπουμε μειώσεις οι οποίες είναι μεταξύ 15 και 20%, μειώσεις σημαντικές ειδικά για τους νέους γονείς, καθώς οι τιμές το τελευταίο διάστημα είχαν όντως ξεφύγει», είπε.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ