Ο επικεφαλής του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου της Υεμένης Μαχντί αλ-Μασάτ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πληρώσουν το τίμημα για τη δολοφονία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, με «το αίμα τους να προκαλεί μια νέα μάχη με τον αμερικανικό εχθρό».

«Στοχοποιώντας τις δυνάμεις της Υεμένης, οι ΗΠΑ άνοιξαν μια πόρτα την οποία δεν θα μπορέσουν ποτέ να κλείσουν. Η Αμερική θα πληρώσει το τίμημα για τη στοχοποίηση των ναυτικών δυνάμεων της Υεμένης», δήλωσε το Σάββατο ο αλ-Μασάτ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού δικτύου Al-Masirah.

Είπε ότι αν οι ΗΠΑ δεν παραδώσουν τους «δολοφόνους» των δυνάμεων της Υεμένης, θα λάβουν σίγουρα απάντηση για «αυτό το έγκλημα»

Την περασμένη εβδομάδα, αμερικανικό ελικόπτερο πυροβόλησε τρία σκάφη της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, σκοτώνοντας δέκα ένοπλους. Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι στόχευσε τα σκάφη ενώ ανταποκρινόταν σε σήμα κινδύνου από το πλοίο Maersk Hangzhou με σημαία Σιγκαπούρης.

«Αν οι Αμερικανοί έχουν δεσμευτεί να προστατεύσουν τη σιωνιστική οντότητα, τότε έχουμε δεσμευτεί να υποστηρίξουμε τη Γάζα και την Παλαιστίνη» δήλωσε ο αποκαλούμενος και πρόεδρος των Χούθι.

Η επιβεβαίωση από τις αρχές της Υεμένης και οι σκέψεις εκδίκησης

Ο στρατός της Υεμένης επιβεβαίωσε τους θανάτους και δήλωσε ότι οι δυνάμεις του επιτέθηκαν στο σκάφος επειδή κατευθυνόταν προς ισραηλινά λιμάνια. Η επίθεση ήταν μέρος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Υεμένης εναντίον πλοίων που συνδέονται με το Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες, οι οποίες, σύμφωνα με τη Σαναά, αποσκοπούν στην υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα.

Ο αλ-Μασάτ επανέλαβε το Σάββατο ότι τα πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ δεν θα περάσουν ποτέ από την Ερυθρά Θάλασσα, προσθέτοντας ότι η ειρήνη θα δημιουργηθεί μόνο αφού «το ισραηλινό καθεστώς σταματήσει τα εγκλήματά του στη Γάζα και η αμερικανική τρομοκρατία» τερματιστεί.  Συνέχισε λέγοντας πως «Αν οι Αμερικανοί έχουν δεσμευτεί να προστατεύσουν τη σιωνιστική οντότητα, τότε έχουμε δεσμευτεί να υποστηρίξουμε τη Γάζα και την Παλαιστίνη».

Πρόσθεσε κλείνοντα πως «Η παρεμπόδιση της ναυσιπλοΐας του σιωνιστικού εχθρού είναι η επιλογή της Υεμένης να επιβάλει την ειρήνη και την αξιοπρεπή ζωή του λαού μας στη Γάζα. Οι Αμερικανοί μιλούν για ειρήνη, αλλά είναι αυτοί που σπρώχνουν προς τον πόλεμο, έχουν ασκήσει βέτο σε τρία ψηφίσματα στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα».

Με την σειρά τους οι ΗΠΑ έχουν προαναγγείλει την δημιουργία ναυτικού συνασπισμού που θα προστατέψει την ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά θάλασσα, όμως για την ώρα οι μόνοι που έχουν δράσει εναντίον των Χούθι είναι οι ίδιες, η Σαουδική Αραβία και η Γαλλία, οι δύο τελευταίες αναχαιτίζοντας πυραύλους και drones.



ΠΗΓΗ