Μια αίθουσα χορού στην κατεχόμενη Ουκρανία όπου έδινε παραστάσεις η Polina Menshikh επλήγη από βομβαρδισμό στις 19 Νοεμβρίου. Η καλλιτέχνις σύμφωνα με πληροφορίες έδινε μια παράσταση για να γιορτάσει μία ρωσική στρατιωτική γιορτή. Η  Ουκρανία δήλωσε ότι περίπου είκοσι Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, χωρίς όμως οι ρωσικές αρχές να σχολιάσουν το συγκεκριμένο γεγονός.

Η κυρία Menshikh έδινε παράσταση σε αίθουσα χορού με δυνατότητα φιλοξενίας περίπου εκατόν πενήντα ατόμων, σύμφωνα με τοπικές αναφορές. Ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τη στιγμή του χτυπήματος αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια γυναίκα, προφανώς η κα Menshikh, εμφανίζεται στη σκηνή να τραγουδά και να παίζει μουσική κιθάρα, προτού να ακουστεί μια ισχυρή έκρηξη και να σβήσουν τα φώτα της αίθουσας.

Ένα θέαμα που συγκεντρώνει σε ένα μέρος δεκάδες στρατιώτες το καθιστά αυτονόητο στόχο για ένα ουκρανικό χτύπημα, έγραψαν

Πολύνεκρο ουκρανικό χτύπημα

Η κα Menshikh υπέκυψε στα τραύματα της στο νοσοκομείο. Μιλώντας στην ουκρανική υπηρεσία του BBC, ένας εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης για το χτύπημα.

Το Portal, ένα θεατρικό εργαστήρι που έχει την έδρα του στην Αγία Πετρούπολη και συνεργάζεται με την κ. Menshikh, δήλωσε ότι μια επικείμενη παράσταση ενός θεατρικού έργου που είχε σκηνοθετήσει στο παρελθόν θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της.

Το χτύπημα έλαβε χώρα περίπου σε απόσταση 60 χιλιομέτρων (37 μιλίων) από τη πρώτη γραμμή του μετώπου, στο χωριό Kumachove. Το Kumachove είναι στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας που κατέχει η Ρωσία από το 2014. Αλλες περιοχές στην περιοχή του Ντονέτσκ υπήρξαν εστίες άγριων συγκρούσεων τους τελευταίους μήνες, ιδίως οι πόλεις Avdiika και Bakhmut.

Οι Ρώσοι υποστηρικτές του πολέμου άσκησαν κριτική για τη διεξαγωγή της παράστασης. Ένα θέαμα που συγκεντρώνει σε ένα μέρος δεκάδες στρατιώτες το καθιστά αυτονόητο στόχο για ένα ουκρανικό χτύπημα, έγραψαν σε blog.

*Mε πληροφορίες από ΒΒC | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Instagram

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ