Σχεδόν 90 θάνατοι σχετίζονται με τις κακές καιρικές συνθήκες που έπληξαν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την περασμένη εβδομάδα. Τουλάχιστον 25 αναφέρθηκαν στο Τενεσί και 16 στο Όρεγκον, το οποίο παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από σοβαρές χιονοκαταιγίδες. Στο μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, που μεταδίδει το CBS, 89 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ολόκληρη τη χώρα την τελευταία εβδομάδα.

Το χιόνι έφτασε στην Ουάσινγκτον

Εκτός από το Τενεσί και το Όρεγκον, θύματα έχουν επίσης αναφερθεί στο Ιλινόις, την Πενσυλβάνια, το Μισισιπή, την Ουάσινγκτον, το Κεντάκι, το Ουισκόνσιν, τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και αλλού.

Σε ένα περιστατικό στο Πόρτλαντ του Όρεγκον την περασμένη Τετάρτη, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία όταν ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν την πτώση ενός ηλεκτροφόρου καλωδίου που χτύπησε το όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Αλλαγή σκηνικού στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας

Πέντε άνθρωποι -οι περισσότεροι από τους οποίους πιθανολογείται ότι ήταν άστεγοι- πέθαναν -κατά τη διάρκεια μόλις τεσσάρων ημερών στο Σιάτλ- σύμφωνα με το Associated Press.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα σε ολόκληρη τη χώρα

Στο Μισισιπή, οι καιρικές συνθήκες ώθησαν τους αξιωματούχους να προειδοποιήσουν τους οδηγούς να «οδηγούν μόνο αν είναι απαραίτητο» και να «προσέχουν τον πάγο» στους δρόμους της πολιτείας. Τα κολέγια και τα πανεπιστήμια καθυστέρησαν την επιστροφή των φοιτητών από τις χειμερινές διακοπές λόγω των συνθηκών.

Στο βάθος μπορεί να δίνει κανείς αχνά τη Νέα Υόρκη

Ενώ η ηλεκτρική ενέργεια έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα σε ολόκληρη τη χώρα.

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, ο συνολικός αριθμός περιλάμβανε σχεδόν 10.000 άτομα στο Όρεγκον, 8.000 στη Βόρεια Καρολίνα, 7.000 στην Καλιφόρνια και 4.300 στο Κεντάκι.

Το κύμα ψύχους και οι δυνατοί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Μετά από αυτό, το κύμα κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί, με ορισμένους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι ο θερμός αέρας και η βροχή θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλημμύρες σε τμήματα των μεσοδυτικών και βορειοανατολικών ΗΠΑ.

Στιγμές χαράς, στο χιόνι



ΠΗΓΗ