Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε σταθμευμένο SUV της ασφάλειας του Τζο Μπάιντεν, το βράδυ της Κυριακής (17/12).

Ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος περπατούσε από την έδρα της προεκλογικής του εκστρατείας προς το θωρακισμένο SUV, που τον περίμενε, ένα αμάξι χτύπησε όχημα της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, το οποίο χρησιμοποιούνταν για να κλείσει διασταύρωση κοντά στα κεντρικά γραφεία ώστε να αναχωρήσει ο Μπάιντεν.

Το πρόγραμμα του Μπάιντεν δεν επηρεάστηκε από το συμβάν

Το όχημα προσπάθησε στη συνέχεια να συνεχίσει την πορεία του, όμως οι πράκτορες κατάφεραν να το περικυκλώσουν και έδωσαν εντολή στον οδηγό να σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Μόλις ο 81χρονος πρόεδρος αντιλήφθηκε το χτύπημα, έμεινε «άγαλμα». Αν και κανείς δεν τραυματίστηκε, ο Τζο Μπάιντεν έδειξε έκπληκτος, ενώ πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας τον έβαλαν εσπευσμένα στη λιμουζίνα του.

Δείτε το βίντεο με την αντίδρασή του

Τι συνέβη το βράδυ της Κυριακής

Ο πλανητάρχης και η σύζυγός του έβγαιναν από το αρχηγείο της εκστρατείας του, όπου γευμάτισαν με την ομάδα του.

«Ο Τζο Μπάιντεν συζητούσε με τους δημοσιογράφους για τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις, όταν, λίγο μετά τις 8:00 μ.μ., ένα ασημί όχημα με πινακίδες του Ντέλαγουερ έπεσε πάνω σε ένα όχημα της Μυστικής Υπηρεσίας», γράφουν οι New York Times

Μετά το περιστατικό οδηγήθηκαν γρήγορα στο σπίτι τους, στο Ουίλμιγκτον. «Το πρόγραμμα του Μπάιντεν δεν επηρεάστηκε από το συμβάν», επισημαίνουν τα διεθνή Μέσα και τονίζουν ότι τόσο ο πρόεδρος, όσο και η πρώτη κυρία δεν έπαθαν τίποτα και είναι ασφαλείς.

H Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε ότι η σύγκρουση ήταν τυχαία και ο οδηγός δεν γνώριζε ότι ο Τζο Μπάιντεν βρισκόταν στην εκδήλωση.

Δείτε φωτογραφίες από το συμβάν



ΠΗΓΗ