«Είναι ήρωες που παλεύουν για τη δημοκρατία στην πατρίδα μας», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος σε συγγενείς ανθρώπων σκοτώθηκαν στα Τέμπη, μετά από το τέλος εκδήλωσης που έγινε στις Βρυξέλλες, εντός του Ευρωκοινοβουλίου, όπου η μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης, Μαρία Καρυστιανού, συγκλόνισε τους πάντες με την ομιλίας της.

Η εκδήλωση είχε τίτλο «Τέμπη: Εκτροχιασμός του κράτους δικαίου», τη διοργάνωσε η ευρωομάδα της Αριστεράς και είχε ως κεντρικούς ομιλητές συγγενείς ανθρώπων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη και τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη

«Δεν θα σας εγκαταλείψουμε ποτέ»

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διαβεβαίωσε πως «δεν θα σας εγκαταλείψουμε ποτέ» και επανέλαβε αυτό που είπε και τις προηγούμενες ημέρες, ότι σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπάρχει προστασία για τους βουλευτές, δεν θα υπάρχει ασυλία, προσθέτοντας πως «αυτό έχει να κάνει με την κοινή λογική»

«Δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις για να εκφράσουν το πόσο σας θαυμάζω. Είστε οι ήρωές μας για τη σύγχρονη Ελλάδα που έχουμε όλοι ανάγκη», επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης απευθυνόμενος στους Μαρία Καρυστιανού και Παύλο Ασλανίδη, οι οποίοι είναι συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να γνωρίζει ότι στο έγκλημα των Τεμπών η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει την ευθύνη για αλλοίωση στοιχείων στο σημείο της σύγκρουσης των μοιραίων αμαξοστοιχιών.

«Μετά από όλα αυτά δεν μπορεί να λέει ότι είναι αθώος»

Κατόπιν, περιγράφοντας σύντομα όσα έχουν συμβεί κατά τη διερεύνηση της σιδηροδρομικής τραγωδίας, σημείωσε ότι οι οικογένειες αναγκάστηκαν να πιέσουν, κόντρα σε όλους, ώστε να αποκαλυφθούν στοιχεία από το σημείο της σύγκρουσης των τρένων ενώ όταν πήγαν στο ανώτατο δικαστήριο, ο Άρειος Πάγος τους παρακίνησε ζήσουν τη ζωή τους εν ειρήνη και τους κάλεσε να απευθυνθούν στην εκκλησία.

Παράλληλα, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην ασυλία που απολαμβάνει ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναφορικά με το έγκλημα των Τεμπών και πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης του επέτρεψε να είναι και πάλι υποψήφιος.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι ο κ. Καραμανλής ως αρμόδιος υπουργός είχε λάβει πολλαπλές προειδοποιήσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο σιδηροδρομικής τραγωδίας υπογραμμίζοντας ότι «μετά από όλα αυτά δεν μπορεί να λέει ότι είναι αθώος».

Στην ομιλία της, η Μαρία Καρυστιανού, η οποία έχασε την κόρη της σε ηλικία 19 ετών στην τραγωδία είπε: Ήρθαμε για να μιλήσουμε για την αξία της ζωής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είμαστε η φωνή των νεκρών μας . Είναι σαν να ακούτε τη φωνή της κόρης μου».

Στην αρχή της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα Τέμπη. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας «Δικαιοσύνη παντού»

Αναφέρθηκε επίσης και στο ψήφισμα για το κράτος δικαίου, λέγοντας ότι «το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν έστειλε ένα μήνυμα στη χώρα, αλλά έστειλε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση».



ΠΗΓΗ