Μια «φωνή» από τον εσωτερικό κόσμο της Έμιλι Ραταϊκόφσκι βρίσκεται σε συνεχής μάχη με τον εαυτό της που της ασκεί κριτική. Όπως παραδέχθηκε το 32χρονο μοντέλο στο «Glamour» σε βίντεο ερωτήσεων – απαντήσεων, παλεύει με μια σκληρή «εσωτερική φωνή», ενώ περιέγραψε την προσέγγισή της στο «selflove».

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι θεωρεί περίπλοκη την αγάπη για τον εαυτό της. Συγκεκριμένα το μοντέλο εξήγησε: «Η σχέση μου με την αγάπη για τον εαυτό μου είναι περίπλοκη. Νομίζω ότι είναι ένα ταξίδι και νομίζω ότι υπάρχει μια εσωτερική φωνή που πρέπει να ενθαρρύνεις συνεχώς με έναν τρόπο, θέλει πολλή δουλειά και δεν έρχεται πάντα».

Η φιλοσοφία για μια «μοναδική ζωή»

Όταν ρωτήθηκε πώς εξασκεί την αγάπη του εαυτού της, η μητέρα ενός παιδιού Έμιλι συνέχισε: «Νομίζω ότι έχω γίνει καλύτερη στο να πιάνω τον εαυτό μου όταν έχω αυτό το είδος αρνητικής φωνής… και να συνειδητοποιώ ότι μιλώ άσχημα για τον εαυτό μου. Νομίζω ότι είναι επίσης κάπως σαν φιλοσοφία. Χρειάζεται να έχετε μια ευρύτερη μακροσκοπική φιλοσοφία γύρω από το να βρείτε χαρά στη ζωή σας και να συνειδητοποιήσετε ότι είστε εσείς, και αυτή είναι η μοναδική ζωή που έχετε.

«Έτσι, για να συνειδητοποιήσεις αυτό το είδος της απόλαυσης αυτής της ζωής που σου δίνεται σημαίνει ότι πρέπει να σου αρέσει ο εαυτός σου και να είσαι καλός με τον εαυτό σου», πρόσθεσε.

Εμπόδιο τα στερεότυπα

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι μεταξύ άλλων πρόσθεσε πώς το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχει αντιμετωπίσει είναι τα κλισέ στερεότυπα που αφορούν τις γυναίκες. «Η μεγαλύτερη μου πρόκληση, νομίζω, ήταν να καταπολεμήσω τα στερεότυπα και να είμαι σε θέση ως ένα πολύπλευρο άτομο, που μπορεί να συνδεθεί με όλα τα μέρη του εαυτού μου, ιδιαίτερα στο κοινό».

Για την αυτοπεποίθηση στον εαυτό της, το 32χρονο μοντέλο παραδέχθηκε πώς συνεχής αγώνας για εκείνη, καθώς στην αρχή δέχθηκε μεγάλη αντίδραση ανεξαρτήτως της δημοσιότητας. Όπως είπε «το θέμα έχει να κάνει με την επιμονή και την πίστη στον εαυτό σου».

Η «σούπερ θηλική» Έμιλι

Στο παρελθόν, μέσα από το βιβλίο «My Body», ηΈμιλι Ραταϊκόφσκι έχει αποτυπώσει ξανά τη θέση της για την αυτονομία. Έχει αναφερθεί στην δύσκολη άσκηση ισορροπίας μεταξύ της γυναικείας ενδυνάμωσης και την αντικειμενοποίησης ενός ακριβοπληρωμένου σώματος. «Οποιαδήποτε επιρροή και θέση απέκτησα, μου παραχωρήθηκε από τους άνδρες. Η θέση μου με έφερε κοντά στον πλούτο και την εξουσία, μου έφερε και κάποια αυτονομία, αλλά δεν με οδήγησε στην πραγματική ενδυνάμωση. Την ενδυνάμωση κέρδισα μόλις τώρα, έχοντας γράψει αυτά τα κείμενα», αναφέρει.

Αντιδράσεις είχε προκαλέσει και με την φωτογράφιση που έκανε για το τεύχος Σεπτεμβρίου 2019 του «Harper’s Bazaar» επιδεικνύοντας τις αξύριστες μασχάλες της ενώ έγραψε επίσης ένα κείμενο για την σεξουαλικότητα και τι σημαίνει να είσαι «σούπερ θηλυκή». «Αν αποφασίσω να ξυρίσω τις μασχάλες μου ή να αφήσω τρίχες, αυτό εξαρτάται από εμένα», γράφει η Έμιλι Ραταϊκόφσκι.

«Μια γυναίκα γίνεται πολύ ισχυρή και απειλητική»

Έχει μιλήσει επίσης για τις συνέπειες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες όταν προβάλλουν την σέξι πλευρά τους. «Ως κουλτούρα φοβόμαστε γενικά τις γυναίκες, αλλά και ειδικότερα την εσωτερική δύναμη της θηλυκής σεξουαλικότητας. Μια γυναίκα γίνεται πολύ ισχυρή και άρα απειλητική όταν αντλεί δύναμη από το να αγκαλιάσει το φύλο της. Οπότε επιμένουμε να την ντροπιάζουμε, επιμένουμε πως μια γυναίκα χάνει κάτι όταν αγκαλιάζει την σεξουαλικότητά της», αναφέρει το διάσημο μοντέλο. Και καταλήγει: «Δώστε στις γυναίκες την ευκαιρία να είναι ό,τι θέλουν και όσο πολυεπίπεδες μπορούν να γίνουν. Κάτω οι προκαταλήψεις».



ΠΗΓΗ