Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει το θέμα της ακριβείας με το σύνολο των νοικοκυριών να έχει  «χτυπηθεί». Σοκαριστικά είναι τα ποσοστά νέας δημοσκόπησης που βλέπει το φως της δημοσιότητας και δείχνει πως μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας που «πονοκεφαλιάζει» με τις αυξήσεις τιμών.

Στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, μόνο ένας στους 100 πολίτες απαντά πως έχει επηρεαστεί «ελάχιστα έως καθόλου» και μόνο ένας στους εκατό «λίγο». Επτά στους δέκα συμπολίτες μας δηλώνουν «μέτρια» με το άθροισμα αυτών των τριών να είναι 9% μειωμένο κατά 2% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, στα τέλη του Οκτώβρη.

«Πολύ και αρκετά» απαντά το 88%, αυξημένο κατά 2% σε σχέση με την προτελευταία έρευνα της ίδιας εταιρείας.

Αυξάνεται ο προβληματισμός για το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος

Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το τριήμερο 18-20 Δεκεμβρίου οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τις κατηγορίες εξόδων που προβληματίζουν τις οικογένειες. Με διαφορά, στην πρώτη θέση είναι τα τρόφιμα με 50% και ακολουθούν το ηλεκτρικό ρεύμα (28%), το φυσικό αέριο ή πετρέλαιο για θέρμανση (12%) και τα καύσιμα (4%).

Πρώτη η Ν.Δ. ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση, μεταξύ άλλων, μετρά την πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου.

Η Νέα Δημοκρατία κυριαρχεί με άνεση ενώ δεύτερο κόμμα κατατάσσεται το ΠΑΣΟΚ με νέα υποχώρηση των δημοσκοπικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Νοεμβρίου υποχώρηση στο ποσοστό της καταγράφει και η ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ, που ήταν δεύτερο κόμμα και τον Νοέμβριο έμεινε σταθερό στο 13% (στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στο 12% από 12,5% και η ΝΔ χάνει 1,5 ποσοστιαία μονάδα, υποχωρώντας στο 31,5% από 33%.

Αντίστοιχα, στο σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων, η ΝΔ λαμβάνει 37% έναντι 38% τον Νοέμβριο, το ΠΑΣΟΚ μένει σταθερό στο 15%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 14%. Στο 10%, από 10,5% βρίσκεται σύμφωνα με την Pulse το ΚΚΕ και ακολουθούν Ελληνική Λύση με 6%, Σπαρτιάτες και ΝΙΚΗ στο 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3%, ενώ η Νέα Αριστερά είναι στο 2,5%.



ΠΗΓΗ