Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Μαΐου 2023, 21:53

«Έχω σταματήσει να εκπλήσσομαι στην υπόθεση αυτή»  ήταν τα πρώτα λόγια του Αλέξη Κούγια  λίγη ώρα μετά την είδηση ότι εκδόθηκε το βούλευμα όπου παραπέμπει σε δίκη  στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας.

Ο γνωστός ποινικολόγος συμπλήρωσε ότι « είναι τόσο πρόχειρο το βούλευμα  και τόσο κακογραμμένο  που τον κ.Δασκαλάκη τον αποκαλούν Μιχάλη. Του άλλαξαν και το όνομα. Επίσης το βούλευμα έχει αντιγράψει λέξη προς λέξη ,δεν κουράστηκαν καθόλου οι δικαστές , την πρόταση του Εισαγγελέα κ.Πασχάλη».

Το βούλευμα αποδίδει την κατηγορία  της ανθρωποκτονίας από πρόθεση στην κατηγορούμενη υιοθετώντας το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα για ασφυκτικό θάνατο.

Τόσο η μητέρα όσο και ο Μάνος Δασκαλάκης έμαθαν για την έκδοση του βουλεύματος εντός της δικαστικής αίθουσας και ενώ στο βήμα του μάρτυρα ήταν ο Ανδρέας Ηλιάδης ο οποίος εξεταζόταν από τον δικηγόρο της κατηγορούμενης .

Κανείς από τους δύο δεν αντέδρασε με το Μάνο Δασκαλάκη να ζητά λεπτομέρειες από τους δικηγόρους του που μόλις είχαν ενημερωθεί .Αυτό που μένει τώρα είναι να προσδιορισθεί η  δίκη και για αυτή την υπόθεση  όπου και πάλι θα κληθούν μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτές από τουλάχιστον δύο νοσοκομεία .

Ο κ.Κούγιας  στο δικαστήριο  υπέβαλλε δύο αιτήματα που για την πλευρά της υπεράσπισης έχουν μεγάλη σημασία για την εξέλιξη της διαδικασίας .

Το πρώτο αίτημα αφορούσε στον διορισμό ψυχιατρικών πραγματογνωμόνων  για να γνωματεύσουν αν η κατηγορούμενη έχει το σύνδρομο Μινχάουζεν ή κάποιο άλλο ψυχωτικό σύνδρομο .Ζητά μάλιστα  να διακοπεί η δίκη άμεσα μέχρι να υπάρξει γνωμάτευση των ειδικών με την πρόεδρο του δικαστηρίου να του ζητά να υποβάλλει γραπτά το αίτημα .

Επιπλέον ζητά να γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ.Ηλιάδη με την κατηγορούμενη για τους διαλόγους που είχαν   όσο η Τζωρτζίνα ήταν στη ΜΕΘ αλλά και στην πορεία μέχρι που το παιδί κατέληξε σε νοσοκομείο της  Αθήνας .

Ο κ.Ηλιάδης θα επιστρέψει και πάλι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών σε λίγες εβδομάδες για να καταθέσει για τέταρτη φορά ενώ θα παραδώσει άμεσα σε δικαστές και ενόρκους  6 βίντεο   με τη μικρή Τζωρτζίνα.Για το ένα βίντεο πρέπει ο ίδιος να εξηγήσει τι περιέχει καθώς δείχνει μόνιτορ  που καταγράφει τις ζωτικές λειτουργίες του παιδιού .


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Μαΐου 2023, 21:53

ΠΗΓΗ