Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Απριλίου 2023, 13:55

Μετά τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων, μια από τις πιο νεανικές και διασκεδαστικές παραστάσεις της φετινής σεζόν, το κλασικό αριστούργημα του Τσέχωφ  «Η Αρκούδα», με την ανατρεπτική ματιά του έμπειρου ηθοποιού Νίκου Καρδώνη στη σκηνοθεσία, μετακομίζει, λόγω της μεγάλης προσέλευσης, από τις 4 Μαΐου, στο «Αμφιθέατρο».

Δείτε το τρέιλερ:

 

Η υπόθεση του έργου εξελίσσεται σ’ ένα αγρόκτημα στην επαρχία του Ρίπλοβο, όπου κατοικεί η Έλενα Πόποβα μια όμορφη χήρα που μήνες τώρα πενθεί για την απώλεια του συζύγου της.

Κλεισμένη και πλήρως απομονωμένη στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού της, δέχεται την επίσκεψη του απόστρατου υπολοχαγού Σμιρνώφ που απαιτεί με άκομψο τρόπο την εξόφληση δύο γραμματίων που του χρωστούσε ο εκλιπών.

Η βαρυπενθούσα δεν έχει αντίρρηση, η συμπεριφορά του όμως και οι απόψεις που έχει ο ίδιος για τις γυναίκες την ταράζουν. Η ένταση ανάμεσα τους κορυφώνεται και η σύγκρουση είναι μοιραία και αναπόφευκτη. Η μονομαχία είναι μονόδρομος.

Το πένθος, το χρέος και τέλος ο έρωτας αντιμετωπίζονται από τον Τσέχωφ με αθωότητα και αυτοσαρκασμό.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Νίκος Καρδώνης, σημειώνει σχετικά με την παράσταση: «Ένα θέατρο που χωράει σε μια βαλίτσα ή σε ένα ασανσέρ, ακόμα και σε μια μπαμπούσκα, μα και σε μια σάλα χορού. Εξωστρεφές βοντβίλ, οριακά ακραίο,γεμάτο ανατροπές. Ο μάγος Τσέχωφ κυνηγώντας το μεγάλο όνειρο, κάνει το πένθος ζωή και το σκοτάδι φως,ταξιδεύοντας μας σε μια όαση γέλιου και συγκίνησης. Έτσι κι εμείς αναμετριόμαστε με όλη μας τη δύναμη με το μεγαλείο του συγγραφέα και με εργαλεία τη μουσική, την ποίηση και τα ίδια μας τα σώματα, κυνηγούμε μια πατρίδα στην ατέλειωτη και θλιβερή στέπα της πραγματικότητας».

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Κατερίνα Λάττα, Γιάννης Λατουσάκης και Γιάννης Δενδρινός ενώ ζωντανή μουσική παίζει επί σκηνής ο Μιχάλης Λατουσάκης.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Από 4 Μαΐου με 4 Ιουνίου

Πέμπτη, Σάββατο & Κυριακή ώρα 21.00


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Απριλίου 2023, 13:55

ΠΗΓΗ