Θέλοντας να δώσει συμβολικό χαρακτήρα, ο επικεφαλής του κόμματος ΜέΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης, επέλεξε το Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, για τη συνέντευξη τύπου και την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του, κατά την επίσκεψη του στην περιοχή.

«Η Αριστερά σε αυτή τη χώρα ολονυκτίς έκτιζε την Ενότητα, η όποια την μέρα γκρεμιζόταν», είπε και τόνισε πως, «εμείς δείχνουμε τον δρόμο της Ενότητας». Ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε πως για το κόμμα του, η Ενότητα της Αριστεράς, δεν μπορεί να βασιστεί στο μοίρασμα, στην μοιρασιά, πρέπει να βασιστεί σε ειλικρινή διάλογο, στον παραμερισμό πικριών του παρελθόντος, στον παραμερισμό του εγωισμού του καθενός. Μάλιστα πρόσθεσε, πως εδώ και δύο χρόνια είναι ανοικτές οι πόρτες, οι αγκαλιές του κόμματος, σε ανένταχτους της Αριστεράς, στην λαϊκή ενότητα και φτιάξαμε την Συμμαχία για την Ρήξη με στόχο μετά τις εκλογές να κτισθεί η νέα Μεγάλη Αριστερά, η οποία είναι απαραίτητη για τη «ρήξη», η οποία είναι προαπαιτούμενο για την βιωσιμότητα αυτής της χώρας.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, έθεσε ως βασικό διακύβευμα των εκλογών, για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, το ερώτημα, εάν αυτή η χώρα, έχει μέλλον μέσα στο μνημονιακό πλαίσιο που βιώνει.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Το ερώτημα είναι ένα. Πιστεύετε, πιστεύει ο κάθε πολίτης, ότι αυτό το πλαίσιο το οποίο πρόεκυψε μετά το δημοψήφισμα του 2015 και την συνθηκολόγηση μέρους της τότε κυβέρνησης που συμμετείχα και παραιτήθηκα, το 3ο Μνημόνιο, το μεταμνημόνιο του Αύγουστου του 2018, αυτό για μας είναι το 4ο Μνημόνιο και το μακρύτερο, που έχει εγκαθιδρύσει θεσμούς για μας αρπακτικούς, όπως το Χρηματιστήριο Ενεργείας, το Υπερταμείο, όλα αυτά που δεν έχουν γίνει σε καμιά χώρα του Κόσμου.

Το ερώτημα που τίθεται: Αυτή η χώρα έχει μέλλον μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί να κρατήσει τα παιδιά της, πόσο μάλιστα να δημιουργήσει συνθήκες να επιστρέψουν όσα παιδιά έφυγαν να μην χάσουμε την νεολαία.

Αν χάσουμε την νεολαία, η χώρα θα γίνει Κόσσοβο με ωραίες παραλίες, εκεί όμως έχουν φύγει οι νέοι.

Εμείς θεωρούμε πως δεν υπάρχει μέλλον, γι’ αυτό μιλάμε για ρήξη. Δεν έχουμε όρεξη, ούτε για ρήξεις, ούτε για συγκρούσεις, ποιος θέλει ρήξη; Το λέμε αυτό, γιατί είναι προαπαιτούμενο, για να βγει αυτή η χώρα βιώσιμη και να μην γίνουμε Κόσσοβο με παραλίες».

Για μας, αυτές οι εκλογές είναι μια ευκαιρία, δεν είναι αυτοσκοπός, συμπλήρωσε.

Ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την βεβαιότητα πως το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για την Ρήξη, θα είναι ενισχυμένο στην Βουλή και υπογράμμισε πως αυτό θα είναι η ευκαιρία για την δημιουργία της νέα Αριστεράς, της νέας αγωνιστικής Αριστεράς, που δεν ξεπουλιέται για ένα υπουργικό αυτοκίνητο. «Η νέα μεγάλη Αριστερά, που θα κυβερνήσει αυτή τη χώρα, για να μπορεί ο ελληνικός λαός, να έχει επιτέλους εξουσία», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ