Γιάννης Αποστολίδης

Η Ζ. Μακρή με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την ενδοοικογενειακή βία

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και μίλησε για την ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση των γυναικών στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου την καταληκτική τοποθέτηση έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος με μια εξαιρετική ομιλία.

Στον χαιρετισμό της η Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε μεταξύ άλλων «Η διοργάνωση της ημερίδας “Ενδοοικογενειακή Βία και Κακοποίηση των Γυναικών” υλοποιήθηκε, λίγες ημέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, για να εντείνει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, να εθελοτυφλούμε, να σωπαίνουμε.

Η πρωτοβουλία ενημέρωσης του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Προέδρου του Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Ζαχείλα και η σημαντική παρουσία των συμβούλων του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου κ. Κουλούμπαρδου και κ. Μακρυγιάννη αποδεικνύουν ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να εντείνουμε τον αγώνα κατά της έμφυλης ενδοοικογενειακής βία και κακοποίησης.

Τα καθημερινά περιστατικά και οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις γυναικών και κοριτσιών, που βρήκαν το θάρρος να βγουν μπροστά και να αποκαλύψουν τις εμπειρίες τους, μας φέρνουν όλες και όλους αντιμέτωπους με μια σκληρή πραγματικότητα.

Οφείλουμε να μάθουμε στη νέα γενιά να αμφισβητεί και να απορρίπτει κοινωνικά πρότυπα και στερεότυπα φύλου που ενθαρρύνουν ή εγκρίνουν τη βία. Γιατί μόνο έτσι θα τερματιστεί ο κύκλος των προκαταλήψεων, μέσα από υγιή πρότυπα κοινωνικής συμπεριφοράς

Εξοπλίζουμε τη φαρέτρα μας με δυναμικά εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά εργαλεία για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών και εφήβων στον διαρκή αγώνα για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής κακοποίησης με σκοπό την κατάργηση των στερεότυπων, τη συμμετοχή στα κοινά, την ενεργοποίησή τους.

Η σημερινή εκδήλωση στέλνει το δικό της ηχηρό μήνυμα κατά της παγκόσμιας μάστιγας της έμφυλης βίας και γω είμαι εδώ για να στηρίξω αυτήν αλλά και κάθε προσπάθεια, που στοχεύει στην πρόληψη, την πληροφόρηση και την κινητοποίηση για την αντιμετώπιση και την πάταξη της βίας και των κακοποιητικών συμπεριφορών κατά των γυναικών και των κοριτσιών».



ΠΗΓΗ