Μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο, οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο δρόμος της ανάρρωσης μόλις άρχισε για την Κέιτ Μίντλετον στο Windsor.

Η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον έφυγε από την κλινική του Λονδίνου μετά από 14 ημέρες νοσηλείας για το χειρουργείο στην κοιλιακή χώρα και πλέον βρίσκεται στο σπίτι της στο Adelaide Cottage στο Windsor Great Park, έχοντας στο πλευρό της τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τα τρία τους παιδιά.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επέστρεψε στο σπίτι της στο Windsor για να συνεχίσει την ανάρρωσή της από την εγχείρηση. Σημειώνει καλή πρόοδο

Και ενώ οι γνώστες του παλατιού δήλωσαν ότι επιθυμεί να επιστρέψει στη δουλειά της το συντομότερο δυνατό, η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν θα επιστρέψει ακόμα στην κανονικότητα.

Τόσο η Κέιτ Μίντλετον όσο και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ εστιάζουν 100% πρώτα στην οικογένεια και μετά στη δουλειά.

Δεν θα πραγματοποιήσει επίσημες υποχρεώσεις μέχρι το Πάσχα και θα μπορούσε να αναλάβει οποιαδήποτε αναγκαία εργασία από το σπίτι.

Η επιστροφή της Κέιτ Μίντλετον στα δημόσια καθήκοντα θα εξαρτηθεί από τις ιατρικές συμβουλές που θα της δοθούν σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα αναλάβει πρόσθετες ευθύνες ως γονέας και έχει απαλλάξει το ημερολόγιό του από τα επίσημα καθήκοντα όσο αναρρώνει η Κέιτ Μίντλετον.

«Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επέστρεψε στο σπίτι της στο Windsor για να συνεχίσει την ανάρρωσή της από την εγχείρηση. Σημειώνει καλή πρόοδο», σημείωσε το παλάτι σε ανακοίνωσή του.

«Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας επιθυμούν να ευχαριστήσουν θερμά ολόκληρη την ομάδα της κλινικής του Λονδίνου και ιδιαίτερα το αφοσιωμένο νοσηλευτικό προσωπικό για τη φροντίδα που παρείχαν.

Η οικογένεια συνεχίζει να είναι ευγνώμων για τις ευχές που έχουν λάβει από όλο τον κόσμο».

Πριν από το εξιτήριο για την Κέιτ Μίντλετον υπήρχαν ανησυχίες πως η παραμονή της στην κλινική του Λονδίνου υποδήλωνε ότι η διαδικασία ήταν σοβαρή.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλυφθεί οι ακριβείς λεπτομέρειες της κατάστασης της πριγκίπισσας, αλλά το παλάτι έχει δηλώσει ότι δεν σχετίζεται με καρκίνο και πως η Κέιτ Μίντλετον επιθυμεί να παραμείνουν ιδιωτικές οι προσωπικές ιατρικές πληροφορίες της.

Τα dos and don’ts για την Κέιτ Μίντλετον

Η Κέιτ Μίντλετον είναι πιθανό να αποφύγει προς το παρόν κάθε έντονη δραστηριότητα, με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ να καλύπτει τόσο την παράδοση όσο και την παραλαβή των τριών παιδιών τους από το σχολείο.

Οι γονείς της Κέιτ Μίντλετον και τα αδέρφια της αναμένεται να βοηθήσουν επίσης το λαμπερό ζευγάρι καθώς η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναρρώνει.

Σύμφωνα με το NHS, η ανάρρωση μετά από μια μεγάλη εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα με μεγάλη τομή χρειάζονται δύο έως τρεις μήνες για να μπορέσει κανείς να κινηθεί άνετα.

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε μείζονα χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά καλούνται να αποφεύγουν να σηκώνουν οτιδήποτε βαρύτερο από 2 με 3 κιλά.

Μπορεί επίσης να χρειαστούν δύο χρόνια για να επανέλθει η αντοχή του κοιλιακού τοιχώματος στην προηγούμενη κατάστασή του.

Συνιστώνται επίσης ασκήσεις καθιστής και όρθιας θέσης για την ανάπτυξη της δύναμης, με στόχο το περπάτημα σταδιακά κάθε μέρα, αυξάνοντας την απόσταση ώστε να φτάσει τα 30 λεπτά καθημερινά μέσα σε δύο με τρεις μήνες.

Οι βοηθοί στο παλάτι επιμένουν πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα είναι εκτός οπτικής επαφής για τους επόμενους μήνες, αλλά είναι πιθανό να εργάζεται παρασκηνιακά.

Είχε πρόσφατα ξεκινήσει μια εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση γύρω από τη σημασία των πέντε πρώτων χρόνων της ζωής ενός παιδιού με την ονομασία Shaping Us.

«Το πάθος της για τα πρώτα χρόνια είναι σαφές, θα υπάρξει τεράστια συνέχεια αυτής της εκστρατείας και θα θέλει να συνεχίσει αυτή τη συζήτηση με το έθνος το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ένας βοηθός στους Times.



ΠΗΓΗ