Με αγωνιστικές διαθέσεις συνεχίζουν οι φοιτητές ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα «μη κρατικά πανεπιστήμια».

Σήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας καλούν σε συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, με φόντο τα μαζικά συλλαλητήρια που έχουν οριστεί σε αρκετές πόλεις της χώρας την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου.

«Να μην εργαλειοποιείται η εξεταστική μας για να υπονομευθούν οι αγώνες μας»

Μεταξύ άλλων οι φοιτητές τονίζουν ότι «ο αγώνας κλιμακώνεται, να μη λείψει κανείς. Το νομοσχέδιο έχει μπει σε διαβούλευση – η πλειοψηφία το έχει απορρίψει κατηγορηματικά. Δεν σταματάμε μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας, τη Δευτέρα δίνουμε ξανά μαζική, μαχητική απάντηση».

Ακόμη, οι φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν πιέσεις του υπουργείου Παιδείας γύρω από τις εξετάσεις τους, που σε μεγάλο βαθμό πραγματοποιούνται ψηφιακά, και ζητούν «να μην εργαλειοποιείται η εξεταστική μας για να υπονομευθούν οι αγώνες μας».

Παράλληλα στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί από αναρχικές συλλογικότητες και ομάδες πορεία ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στα Προπύλαια.

Συνεχίζουν τις δράσεις οι φοιτητές ενάντια στα «μη κρατικά πανεπιστήμια»

«Αυτό το τερατούργημα θέλει να ξεγελάσει τους φοιτητές»

Μιλώντας στο ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του Πανεπιστημίου Πειραιά Μιχάλης Φαναρτζής χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια χειρότερο από τερατούργημα.

«Αυτό το τερατούργημα είναι χειρότερο από αυτό που περιμέναμε γιατί τα κριτήρια τα οποία μπαίνουν, πέρα από το ότι απευθύνονται σε ανθρώπους οι οποίοι κατά τη γνώμη μας απλά δεν μπορούν να αντιληφθούν το τι συμβαίνει, θέλει να ξεγελάσει τους φοιτητές οι οποίοι αγωνίζονται και οι οποίοι κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη στο συλλαλητήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον αγώνα και οι μαθητές

Στους δρόμους βρίσκονται και οι μαθητές, που προειδοποιούν και απευθύνουν κάλεσμα σε καταλήψεις, με σκοπό να μην περάσει το νομοσχέδιο για τα «μη κρατικά πανεπιστήμια».

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας «παίρνουμε δύναμη από τους χιλιάδες φοιτητές που είναι στον δρόμο, από τους αγρότες που έχουν στήσει σε όλη τη χώρα μπλόκα με τρακτέρ, από όσους αγωνιστές καθηγητές μας διώκονται από την κυβέρνηση αλλά δεν το βάζουν κάτω».

«Καλούμε τα σχολεία σε όλη την Αττική και την Ελλάδα να προχωρήσουν εκ νέου σε καταλήψεις και να βγουν στον δρόμο σε όλη τη χώρα την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου», επισημαίνουν.



ΠΗΓΗ