Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023, 03:44

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, με αφορμή την ανάρτηση στο διαδίκτυο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, σε δήλωσή του αναφέρει ότι η πολιτική κριτική αλλά και οποιαδήποτε άλλη πολιτική παρέμβαση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα όρια που θέτει το Σύνταγμα και η ευρωπαϊκή δικαιική τάξη».

Συγκεκριμένα ο κ. Βερβεσός δήλωσε:

«Η υπεράσπιση του Κράτους Δικαίου και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης αποτελεί, διαχρονικά, πρόταγμα για το δικηγορικό σώμα. Ο τρόπος επιλογής των Ελλήνων Δικαστών, μέσω της ΕΣΔΙ (παρά τις όποιες κριτικές προσεγγίσεις για τη λειτουργία της) και η προσωπική και λειτουργική τους ανεξαρτησία, δεν πρέπει να εμπλέκονται σε πολιτικές/κομματικές σκοπιμότητες.

Η πολιτική κριτική αλλά και οποιαδήποτε άλλη πολιτική παρέμβαση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα όρια που θέτει το Σύνταγμα και η ευρωπαϊκή δικαιική τάξη.

Το δικηγορικό σώμα παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην υπεράσπιση του δημοκρατικού κεκτημένου και στέκεται αταλάντευτα απέναντι σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησής του».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023, 03:44

ΠΗΓΗ