Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023, 05:40

Η Πολωνία οικοδομεί έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στην Ευρώπη και θα έχει τον ισχυρότερο χερσαίο στρατό στη γηραιά ήπειρο σε δυο χρόνια, δήλωσε την Κυριακή ο Πολωνός υπουργός Άμυνας.

Ο Μάριους Μπλάστσακ έκανε την εξαγγελία αυτή σε προεκλογική του ομιλία, καθώς το κυβερνών κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) πλέον διεξάγει εκστρατεία του ενόψει των βουλευτικών εκλογών του φθινοπώρου.

Ο Μπλάστσακ (ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της δεξιάς κυβέρνησης) τόνισε σε ομιλία του στην πόλη Βολόμιν ότι προϋπόθεση για να αποκτήσει η Πολωνία μεγαλύτερη στρατιωτική ισχύ είναι να παραμείνει το PiS στην εξουσία.

«Αν οι ψηφοφόροι, ο λαός, μας δώσει νέα θητεία, θα ξανασυναντηθούμε εδώ στη Βολόμιν σε δυο χρόνια και θα μπορώ να σας δείξω πως η Πολωνία θα έχει τον μεγαλύτερο χερσαίο στρατό στην Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Η κυβέρνηση του PiS συγκαταλέγεται στους πιο σθεναρούς υποστηρικτές της Ουκρανίας αφότου άρχισε η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022. Η Πολωνία, κράτος μέλος της ΕΕ και του NATO, όχι μόνο έχει προμηθεύσει το Κίεβο με άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη και πλειάδα οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών, αλλά ενισχύει θεαματικά τις δικές της ένοπλες δυνάμεις, αυξάνοντας τις στρατιωτικές δαπάνες.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023, 05:40

ΠΗΓΗ