Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση δεκάδων στελεχών της «Ομπρέλας» και ενόψει των αποφάσεων θα λάβει το επόμενο διάστημα η ομάδα «Αχτσιόγλου».

Την ώρα που τα σενάρια για νέο κόμμα μετά την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ φουντώνουν, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην πρώτη του παρέμβαση μετά τη διάσπαση του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας, έστειλε τρία μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες το βράδυ με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εσωκομματικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές κοντά στον κ. Τσίπρα, εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη ένταση στο κόμμα.

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες

Επίσης, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ενότητα ενόψει των ευρωεκλογών αλλά και προκειμένου να υπάρξει μία συντεταγμένη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασης του, ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, τονίζοντας πως η ενότητα μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση.

Το τελευταίο διάστημα λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων στο κόμμα, πολλά ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσαν να υπάρξει παρέμβαση Τσίπρα προκειμένου να μπει ένα «φρένο» στο κλίμα της εσωστρέφειας.

Η παρέμβαση Τσίπρα έρχεται σε μία κομβική στιγμή για το κόμμα καθώς η ενότητα του κόμματος φαίνεται πως κινδυνεύει ολοένα και περισσότερο.

Εκτός από τα στελέχη της «Ομπρέλας» που αποχώρησαν την Κυριακή, καθημερινά έρχονται στο προσκήνιο και νέες παραιτήσεις από το κόμμα, αποτυπώνοντας έτσι το κλίμα «εμφυλίου» που επικρατεί στο κόμμα.



ΠΗΓΗ