Ένα αιματηρό χτύπημα κατά αμάχων σημειώθηκε σήμερα στο κατεστραμμένο από τον πόλεμο βόρειο τμήμα της πόλης της Γάζας, ενώ ο κόσμος περίμενε στην ουρά για ανθρωπιστική βοήθεια.

«Η ισραηλινή κατοχή διέπραξε μια νέα σφαγή σε χιλιάδες πεινασμένα στόματα που περίμεναν βοήθεια», κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, Ασράφ αλ-Κούντρα, σε δήλωση στο Telegram.

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως απ’ την επίθεση, που σημειώθηκε στον κυκλικό κόμβο του Κουβέιτ στην πόλη της Γάζας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 150.

Οι τραυματίες και τρομοκρατημένοι επιζώντες κατέφυγαν στο νοσοκομείο al-Shifa, όπου νοσηλεύτηκαν στο πάτωμα λόγω του συνωστισμού

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι εξετάζει τους ισχυρισμούς ότι οι δυνάμεις του άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους Παλαιστινίων που περίμεναν βοήθεια στη βόρεια Γάζα.

12 νεκροί στο καταφύγιο της Γάζας καθώς μαίνονται οι μάχες

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 75 τραυματίστηκαν όταν μια εγκατάσταση του ΟΗΕ που φιλοξενούσε αμάχους χτυπήθηκε στο Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα, σύμφωνα με την παλαιστινιακή υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η UNRWA είπε ότι δύο οβίδες έπληξαν το Εκπαιδευτικό Κέντρο Khan Younis κατά τη διάρκεια μαχών στα δυτικά προάστια της πόλης.

Ο επίτροπός του καταδίκασε την «κατάφωρη παραβίαση βασικών κανόνων πολέμου».

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι απέκλεισε ότι το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα αεροπορικής ή πυροβολικού από τις δυνάμεις του.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ