Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, 20:52

«Η ασφάλεια χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών συγκοινωνιών». Αυτό θα είναι ένα από τα βασικά θέματα του 24ου συνεδρίου της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων που ξεκινά αύριο το απόγευμα (Παρασκευή 31 Μαρτίου) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Διακεκριμένοι νομικοί, με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών, θα αναφερθούν στις ποινικές διαδικασίες στα μεγάλα δυστυχήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα.  

Επιπλέον εισηγήσεις θα γίνουν για άλλες τρεις θεματικές ενότητες. Συγκεκριμένα, στα ένδικα μέσα, στο ναυτικό δίκαιο και στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. 

Στο συνέδριο θα παραστούν Δικαστές και Εισαγγελείς όλων των βαθμίδων, Καθηγητές των Νομικών Σχολών της χώρας και κορυφαίοι ποινικολόγοι.

Παράλληλα, στο συνέδριο θα τιμηθεί η μνήμη του Λάμπρου Μαργαρίτη, Καθηγητή Νομικής του ΑΠΘ και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ένωσης. 

Το συνέδριο θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής με σεμινάριο με θέμα: «Το έγκλημα της απάτης στον παλιό κινηματογράφο». 

Το συνέδριο θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης του μέσω YouTube και Facebook, από τα προφίλ της Ένωσης.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, 20:52

ΠΗΓΗ