Ο 63χρονος Ρομά υποψιαζόταν, εδώ και καιρό, ότι ο γείτονάς του στην Κάτω Αχαΐα, είχε συνάψει ερωτικό δεσμό με την γυναίκα του. Κανείς φυσικά δεν γνωρίζει, αν αυτό συνέβαινε ή αν ο άνδρας είχε αποκτήσει εμμονή, σε τέτοιο βαθμό που να του έχει θολώσει το μυαλό.

Χθες το πρωί Τρίτη (18/03), αποφάσισε να «λύσει» τις διαφορές του με τον επίσης 63χρονο «αντίζηλό» του κι έτσι τον κάλεσε να «συζητήσουν», σε χωράφι κοντά στο Δημοτικό Σχολείο του Οικισμού «Τσιγγάνικα» της Κάτω Αχαΐας. Η μία κουβέντα έφερε την άλλη και τότε βγήκε το μαχαίρι. Δεν πρόλαβε να αντιδράσει το θύμα – τέτοια ήταν η μανία του δράστη – που δέχθηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα σε όλο του το σώμα.

Η εικόνα που αντίκρισαν αστυνομικοί, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο ήταν σοκαριστική. Ο νεκρός άνδρας έφερε μαχαιριές ακόμη και στο πρόσωπο, λες και ο δράστης ήθελε να «εξαφανίσει» κάθε τι που θα θύμιζε τον «εραστή» της γυναίκας του. Πάνω από 30 μαχαιριές στο σύνολό τους! Οι αστυνομικοί εντόπισαν ίχνη πάλης, κάτι που σημαίνει πως οι δύο άνδρες στην κυριολεξία είχαν «κυλιστεί» στο χωράφι.

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Μία γυναίκα, που διαμένει ακριβώς απέναντι άκουσε τον καβγά, είδε τη σκηνή και έντρομη κάλεσε την ΕΛΑΣ. Την ίδια ώρα, ο δράστης απομακρυνόταν από το σημείο.

«Ηταν ατάραχος. Τον είδα να περπατά. Λες και δεν είχε συμβεί το έγκλημα» δηλώνει στην «Πελοπόννησο» νεαρός που άκουσε τις φωνές και έσπευσε να δει τι συμβαίνει.

Η είδηση του φονικού μεταδόθηκε αστραπιαία στη συνοικία των Ρομά. Ομως ακόμη και δύο ώρες μετά τη δολοφονία. δεν μπορούσαν να καταλάβουν ποιοι ήταν… δράστης και θύμα.

Στην Κάτω Αχαΐα έφθασε ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας ακόμη και η ομάδα ΟΠΚΕ. Η ΕΛΑΣ συνέλεξε άμεσα πληροφορίες και μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε και πέρασε χειροπέδες στον δράστη.

ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ

Μέσα από κάμερες είδαν τις κινήσεις του, αφού αυτές που διέθετε το παρακείμενο Δημοτικό Σχολείο δεν είχαν καταγράψει κάτι, όμως λίγα μέτρα μετά, κάποια άλλη έδειξε τον φονιά να περπατά και μάλιστα να βγάζει το σακάκι του.

ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ

Αμέσως μετά, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, αστυνομικοί βρήκαν τα ρούχα που φορούσε στη διάρκεια της πράξης, με σημάδια από αίμα. Στην κατάθεσή του επέμενε για την ερωτική σχέση και περιέγραψε τις υποθέσεις που έκανε παρουσιάζοντας και κάποια κατ’ εκείνον στοιχεία- που τον οδήγησαν στον φόνο. Η σύζυγός του, όμως, αρνείται τα πάντα.

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ

Ο ίδιος όχι μόνο ομολόγησε την πράξη του, αλλά υπέδειξε και στους αστυνομικούς πού είχε κρύψει το μαχαίρι -σε έναν θάμνο κοντά στον τόπο του εγκλήματος Η ΕΛΑΣ έλαβε μέτρα από την πρώτη στιγμή, φοβούμενη ακόμη και το ενδεχόμενο βεντέτας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, χθες βράδυ, η Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, ενημέρωσε για σχηματισθείσα, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και πολλαπλά τραύματα στην κοιλιακή – θωρακική χώρα και στα πλευρά και πως ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Πηγή: Pelop.gr

ΠΗΓΗ