Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι η Χαμάς παραβίασε τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή ομήρων και αιχμαλώτων, καθώς ενεργοποιήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί στα βόρεια της Γάζας και τραυματίστηκαν μαχητές του.

Σύμφωνα με ανάρτηση των IDF, πυροδοτήθηκαν τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί σε δύο διαφορετικής τοποθεσίες στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας «κατά παράβαση των συμφωνιών εκεχειρίας».

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι στο ένα από τα περιστατικά, πυροβόλησαν εναντίον των στρατευμάτων και εκείνα ανταπέδωσαν.

Κατά τη διάρκεια των περιστατικών τραυματίστηκαν ελαφρά κάποιοι στρατιώτες.

Το «πιο σκληρό μέρος» στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων ήταν το Ισραήλ, λέει το Κατάρ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Majed al-Ansari, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου μίλησε για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και αποκάλυψε ότι το Ισραήλ αποτέλεσε το «πιο σκληρό μέρος» στην όλη διαδικασία.

«Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων είναι δύσκολη από όλες τις απόψεις. Κάθε μέρος έχει τις δικές του απαιτήσεις και επιφυλάξεις. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διευθετήσουμε τα πράγματα. Αλλά το πιο δύσκολο μέρος ήταν το Ισραήλ» δήλωσε.

Ο Al-Ansari προσθέτει ότι το Κατάρ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον συνολικό αριθμό των αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα.

«Αυτό που μπορούμε μόνο να πούμε με βεβαιότητα είναι ο αριθμός των αιχμαλώτων που απελευθερώνονται».

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ