Στον ανακριτή θα οδηγηθεί αύριο Δευτέρα ο 50χρονος που σκότωσε τον 33χρονο κουνιάδο του στον Βόλο, όταν πληροφορήθηκε ότι βίαζε και εκβίαζε την 18χρονη κόρη του. Η απολογία του θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, με τον ίδιο να δηλώνει μετανιωμένος.

Σήμερα ένας εκ των συνηγόρων του, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας μιλώντας στην εκπομπή του , «Χαμογέλα και Πάλι» έδωσε το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν μιλάμε για αυτοδικία, γιατί δεν τον εκτέλεσε».

Ο 50χρονος ισχυρίζεται ότι το θύμα πήγε να τον αφοπλίσει

Ο κ. Κούγιας σημείωσε ότι ο 50χρονος είχε το όπλο μαζί του επειδή ο 33χρόνος είχε τριπλάσια σωματική διάπλαση από τον ίδιο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αμύνθηκε. «Πήγε με όπλο για να τον αναγκάσει να παραδεχτεί όσα έκανε στην κόρη του», είπε ο κ. Κούγιας.

«Δεν υπάρχει άλλο κίνητρο ανάμεσα στον 50χρονο και τον κουνιάδο του»

«Υπάρχει ένα θετικό στοιχείο» είπε ο κ. Κούγιας. «Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο άλλου τύπου ανάμεσα στο θύμα και στον 50χρονο γιατί δεν είχαν επαφές. Και το κίνητρο παίζει ρόλο.

Ο 50χρονος λέει ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει. Είχε πάρει μαζί του όπλο γιατί το θύμα ήταν τριπλάσιας σωματικής διάπλασης από τον δράστη. Με το όπλο ήθελε να τον αναγκάσει να ομολογήσει και μετά να τον οδηγήσει στην αστυνομία. Όμως το θύμα του επιτέθηκε. Η ιατροδικαστική έκθεση θα δώσει απαντήσεις και θα φανεί από ποια απόσταση πυροβόλησε ο 50χρονος. Ο 50χρονος ισχυρίζεται ότι το θύμα πήγε να τον αφοπλίσει. Από αυτό θα φανεί αν ο πυροβολισμός είναι εξ επαφής. Τα ίχνη εισόδου του βλήματος στο σώμα αποδεικνύουν από ποια απόσταση έγινε ο πυροβολισμός».

Συμπλήρωσε δε πως «μαζί μ τον συνάδελφο μου κ. Μιχάλη Βασιλικό, είμαστε συνυπερασπιστές της υπόθεσης. Από χθες φτιάχνουμε ένα λεπτομερές απολογητικό υπόμνημα με αντικειμενικά και υποκειμενικά στοιχεία. Έχουμε έναν υπερασπιστικό άξονα. Η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής τιμωρείται από 2 χρόνια ως ισόβια. Η δικαιοσύνη αξιολογεί τις συνθήκες, δηλαδή πριν το γεγονός, τις συνθήκες εκτέλεσης της ανθρωποκτονίας, τι προσωπικότητα είναι κι αν είναι επικίνδυνος για την κοινωνία, γιατί η δικαιοσύνη επιζητεί την κοινωνική ειρήνη».

«Είχε μιλήσει στην καθηγήτριά της για τους βιασμούς»

Η 18χρονη -σήμερα- κοπέλα, η δήλωσε ότι κακοποιείτο από την ηλικία των 9 ετών, είναι αριστούχος φοιτήτρια στη Φιλοσοφική σχολή σε μία πόλη της Ελλάδος. Εκεί της νοίκιαζε ο πατέρας της διαμέρισμα και της έδινε χρήματα να το πληρώνει. Σε μια στιγμή η σπιτονοικοκυρά της μικρής είπε πως υπάρχει καθυστέρηση στο ενοίκιο.

«Τότε κινητοποιήθηκε ο πατέρας. Ο πατέρας αυτός έχει 3 κορίτσια και είχε χάσει την σύζυγό του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο ίδιος δούλευε σε αγρούς στην Αργαλαστή και εκεί γνώριζε την σύζυγό του την τωρινή, της οποίας ο αδερφός είναι αυτός που κακοποίησε το κορίτσι», συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.

«Όταν η σπιτονοικοκυρά διαμαρτυρήθηκε για τα ενοίκια, η μικρή έπρεπε να δικαιολογηθεί στον πατέρα της. Σε ανύποπτο χρόνο η μικρή το είπε στην καθηγήτριά της, και αυτή η καθηγήτρια την έφερε σε επαφή με ψυχολόγο. Δεν είχε αποκαλύψει όμως το όνομα του δράστη.

Η μικρή αισθάνεται ότι εκείνη φταίει για ό,τι έγινε, ότι έπρεπε να το αποκρύψει και να υπομείνει τους εκβιασμούς», είπε ο ποινικολόγος.

«Ο 50χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες ισόβιας κάθειρξης αλλά πιστεύω πως δεν θα του επιβληθεί ποτέ μία τέτοια ποινή» εκτίμησε ο κ. Κούγιας.

«Όταν αποκαλύφθηκε αυτό με τα ενοίκια, η μικρή αποκάλυψε στον πατέρα της τι συνέβαινε. Ο πατέρας της δεν μπορούσε να δεχθεί ότι κάποιος αποπλάνησε και βίασε το κοριτσάκι του και κυκλοφορεί στην κοινωνία ελεύθερος. Ο πατέρας της πίεσε την κόρη του και εκείνη του αποκάλυψε ποιος την βίαζε. Το κορίτσι κουβαλάει στην πλάτη του αυτό το βάρος», ανέφερε.

Φόβοι και για άλλα θύματα του 33χρονου βιαστή

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης του φονικού, αναμένεται να ζητήσει να εντοπιστεί και να ανοιχτεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του 33χρονου, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχουν και άλλα βίντεο, από άλλες γυναίκες, και, το κυριότερο, ποια ήταν η αλληλογραφία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η πλευρά του 50χρονου εκτιμά ότι δεν μπορεί μόνο η 18χρονη σήμερα κόρη του 50χρονου να έχει πέσει θύμα του 33χρονου. Σύμφωνα με τα όσα λένε στην περιοχή, το θύμα δεν είχε κάποια επαγγελματική δραστηριότητα και, όπως έχει καταγγείλει η 18χρονη, το τελευταίο διάστημα της ζητούσε συνεχώς χρήματα.

Παράλληλα, θα ζητήσουν να κατασχεθεί και το κινητό τηλέφωνο του 33χρονου, όπως και της 18χρονης, και να ερευνηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου υπάρχει και η δυνατότητα να ανακτήσουν ακόμα και βίντεο που έχουν σβηστεί.



ΠΗΓΗ