Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Απριλίου 2023, 20:48

Μέχρι το μεσημέρι οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν απομακρύνει από το Σουδάν 490 πολίτες, 170 εκ των οποίων είναι Γερμανοί. Μεταξύ των υπολοίπων βρίσκονται πολίτες από 30 χώρες – και Έλληνες, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, επισημαίνοντας ότι απόψε θα πραγματοποιηθεί η έκτη και τελευταία πτήση της Bundeswehr για τον απεγκλωβισμό πολιτών από την αφρικανική χώρα.

«Εφόσον άλλες χώρες διασφαλίσουν την εναέρια κυκλοφορία, δεν σχεδιάζονται άλλες γερμανικές πτήσεις απεγκλωβισμού από την περιοχή. Οι εναπομείναντες στο Σουδάν Γερμανοί, οι οποίοι έως τώρα δεν κατάφεραν να φθάσουν στο αεροδρόμιο, θα μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες με πτήσεις απεγκλωβισμού των διεθνών εταίρων μας», αναφέρουν τα δύο υπουργεία και διευκρινίζουν ότι ο αριθμός των επαναπατριζόμενων Γερμανών έχει μειωθεί σημαντικά στις τελευταίες πτήσεις. Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ακόμη ότι για τους Γερμανούς οι οποίοι παραμένουν στο Σουδάν καταβάλλονται συνεχώς προσπάθειες ώστε να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο, είτε με πτήσεις εταίρων είτε δια ξηράς ή θαλάσσης.

Η Γερμανία ανέλαβε χθες την ηγεσία του πολυεθνικού συντονισμού πτήσεων στο αεροδρόμιο πλησίον του Χαρτούμ και ο Γενικός Επιθεωρητής της Bundeswehr Κάρστεν Μπάουερ βρίσκεται, σύμφωνα με τα δύο υπουργεία, σε επικοινωνία με τους εταίρους της Γερμανίας.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Απριλίου 2023, 20:48

ΠΗΓΗ