Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023, 20:48

Εκτός Ευρώπης θα μείνει τη νέα σεζόν η Γιουβέντους, πληρώνοντας το μάρμαρο για τις ψευδείς λογιστικές δηλώσεις που αφορούσαν μισθούς παικτών της και την υπερεκτίμηση ορισμένων μεταγραφών που είχε κάνει στο παρελθόν.

Η UEFA ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αποκλείει για έναν χρόνο από τις διοργανώσεις της τη «βέκια σινιόρα» και της επιβάλει πρόστιμο 20 εκατ. ευρώ  για την υπόθεση Plusvalenza. 

Τη θέση των «μπιανκονέρι» στο Conference League θα πάρει η Φιορεντίνα.

Αναλυτικά η απόφαση της UEFA:

Το Πρώτο Επιμελητήριο της CFCB κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Γιουβέντους (ITA) παραβίασε το κανονιστικό πλαίσιο της UEFA και παραβίασε τη συμφωνία διακανονισμού που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2022.

Ως αποτέλεσμα, το Πρώτο Επιμελητήριο της CFCB κατήγγειλε τη συμφωνία διακανονισμού που είχε συναφθεί με τον σύλλογο και αποφάσισε:

-να αποκλείσει τη Γιουβέντους από τη διοργάνωση ανδρών της UEFA 2023/24.

-να επιβάλει πρόσθετη οικονομική ποινή 20 εκατ. ευρώ στον σύλλογο. Από αυτό το ποσό, τα 10 εκατομμύρια ευρώ υπόκεινται σε όρους και θα εκτελεστούν μόνο εάν οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του συλλόγου για τα οικονομικά έτη 2023, 2024 και 2025 δεν συμμορφώνονται με τις λογιστικές απαιτήσεις όπως ορίζονται στο Παράρτημα Ζ των Κανονισμών Αδειοδότησης Ομίλων και Οικονομικής Βιωσιμότητας της UEFA .


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023, 20:58



ΠΗΓΗ