Καινούργια χρονιά, νέοι στόχοι. Για να καταφέρετε το 2024 να μην κάνετε αυτό που δεν πετύχατε το 2023, δηλαδή να βάλετε στόχους που έγιναν όνειρα απατηλά δεν χρειάζεται πάντα πειθαρχία και σκληρή δουλειά, αρκεί τις περισσότερες φορές να κρατάτε χαμηλά τον πήχη και να χαίρεστε τα μικρά κέρδη σαν να είναι τεράστια.

Και κάπως έτσι θα έχετε τα μεγάλα στο τσεπάκι σας πριν βγει η νέα χρόνια.

Μην εγκαταλείψετε το αλκοόλ – πιείτε διαφορετικά

Το πιο σημαντικό σε σχέση με το αλκοόλ είναι όταν πίνετε να φτάσετε μέχρι του σημείου που η διάθεση σας θα ανέβει, χωρίς όμως να χάσετε τον έλεγχο της κατάστασης ούτε λεπτό. Αυτό σημαίνει να πίνετε με μέτρο και σε συγκεκριμένες περιστάσεις, και όχι ανεξέλεγκτα και κάθε μέρα με την οποιαδήποτε αφορμή.

Μην προσπαθείτε να χάσετε βάρος – βελτιώστε την υγεία σας

Σταματήστε τις δίαιτες πείνες ή όσες θέλουν κομπιουτεράκι για να τις κάνετε. Αυξήστε το φαγητό σας, εμπλουτίζοντας τη διατροφή σας με τροφές που κάνουν καλό στην υγεία σας, και αρχίστε να ασκείστε όχι μέχρι πτώσεως, αλλά σταδιακά χωρίς να στρεσάρετε το σώμα σας και το μυαλό σας. Η σταδιακή βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης θα σας πείσει να συνεχίσετε για τη διατήρηση της.

Μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε όλο το σπίτι – ένα δωμάτιο τη φορά

Ο πολύς χρόνος που αφιερώνεται στην εργασία έχει βάλει τις δουλειές του σπιτιού σε δεύτερη μοίρα. Η λύση για ένα τακτοποιημένο σπίτι που δεν θα σας κουράζει και θα ηρεμεί το μυαλό σας δεν είναι να αρχίσετε να κάνετε δουλειές σαν να σας κυνηγούν, αλλά να χωρίσετε το σπίτι σε χώρους με προτεραιότητα για το καθάρισμα τους. Η διατήρηση της καθαριότητας σε όσα έχετε ήδη φτιάξει θα σας βοηθήσει στο τέλος όλα να είναι όπως ακριβώς ονειρευόσασταν καιρό.

Μην αρχίσετε να γράφετε ένα μυθιστόρημα – αγοράστε ένα ημερολόγιο

Αν οι μισοί θέλουν να γίνουν τραγουδιστές, οι άλλοι μισοί θέλουν να αναγνωριστούν ως συγγραφείς. Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι για να γράψει κάποιος ένα μυθιστόρημα, πρέπει πρώτα να μάθει να αποτυπώνει τις σκέψεις του στο χαρτί και γι’ αυτό δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το ταπεινό ημερολόγιο. Η καθημερινή ενασχόληση σας μαζί του όχι μόνο θα σας φέρει πιο κοντά στον σκοπό σας, αλλά θα βοηθήσει να λύσετε και όσα προβλήματα μέχρι τότε κρύβατε κάτω από το χαλί.

Μην προσπαθείτε να φωνάζετε λιγότερο – μάθετε να ζητάτε συγγνώμη

Τέλειος γονιός δεν υπάρχει. Ακόμα και οι ειδικοί θα φωνάξουν ή θα δυσκολευτούν με καταστάσεις που ξεπερνούν τις αντοχές τους. Η σωστή προσέγγιση κατά τους ίδιους είναι να κατεβάσετε τον πήχη των προσδοκιών από τον ίδιο σας τον εαυτό, δηλαδή να βάλετε στόχο να είστε καλοί και όχι τέλειοι, και όταν το λάθος γίνεται να ζητάτε συγνώμη από τα παιδιά σας στο πλαίσιο της αποτελεσματικής μεθόδου «ρήξη και αποκατάσταση».

Μην εγκαταλείψετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – βρείτε νέα ενδιαφέροντα

Μεγάλος λόγος γίνεται για τον χρόνο που αφιερώνουμε όλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν γίνει από πηγή ενημέρωσης, μοναδικός τρόπος ψυχαγωγίας μας. Κι ενώ δεν χωρεί αμφιβολία ότι χρειάζεται περιορισμός, για να καταστεί αυτός δυνατός πρέπει να εμπλουτίσετε την καθημερινότητα σας με νέες ασχολίες, καινούργια χόμπι και επαφή με φίλους που συνήθως δεν προλαβαίνεται να δείτε ή κάποιους που χάσατε αλλά πολύ θα θέλατε να δείτε ξανά.

Μην έχετε εμμονή με τον ύπνο – αγκαλιάστε το ξύπνημα στη μέση της νύχτας

Σταματήστε να κυνηγάτε τον 8ωρο ύπνο που συστήνουν όλες οι έρευνες –επιστημονικές ή μη- και αν ανήκετε σε αυτούς που το άγχος και τα προβλήματα σας πετούν όρθιο μέσα στη νύχτα μάθετε να αντιμετωπίζεται αυτό το απρόοπτο προς όφελος σας. Αντί δηλαδή να στριφογυρίζεται αδίκως ξεκινήστε κάποιες ασκήσεις αναπνοής που θα σας χαλαρώσουν, διαβάστε κάτι χαλαρωτικό ή ακούστε μια μουσική που θα σας μεταφέρει σε τοποθεσίες που αγαπάτε μέχρι να αφεθείτε ξανά στην αγκαλιά του Μορφέα.



ΠΗΓΗ