Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023, 17:55

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ αρνήθηκε ότι είχε κάνει ρατσιστικά σχόλια κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προπονητής της Νις, καθώς η εισαγγελία της Νίκαιας ξεκίνησε σήμερα (14/4) προκαταρκτική έρευνα για «διακρίσεις λόγω καταγωγής και θρησκείας».

«Αποφάσισα να κινηθώ νομικά εναντίον όσων παραβίασαν την τιμή μου και δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος με την έναρξη έρευνας», είπε ο Γκαλτιέ σε συνέντευξη Τύπου πριν από τη αυριανή (15/4) αναμέτρηση με τη Λανς.

«Όπως πολλοί από εσάς, έμεινα έκπληκτος από τα σχόλια που μου αποδόθηκαν και τα οποία μεταδόθηκαν με ανεύθυνο τρόπο», πρόσθεσε ο Γκαλτιέ.

«Μεγάλωσα με τη διαφορετικότητα, μεγάλωσα για να σέβομαι τους άλλους ανεξάρτητα από την καταγωγή, το χρώμα ή τη θρησκεία τους».

Η Παρί Σεν Ζερμέν είπε ότι υποστήριξε τον προπονητή της: «Η Παρί Σεν Ζερμέν υποστηρίζει τον Κριστόφ Γκαλτιέ και εύχεται το δικαστικό σύστημα να ρίξει φως στην αλήθεια σχετικά με τις σοβαρές κατηγορίες εναντίον του προπονητή μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική ομάδα.

Αρκετοί προπονητές της Ligue 1 και ποδοσφαιριστές που έπαιξαν υπό τον Γκαλτιέ υποστηρίζουν τον προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν:

«Δούλεψα με τον Γκαλτιέ και δεν ένιωσα ποτέ αρνητική συμπεριφορά από αυτόν σχετικά με τη θρησκεία ή την εθνικότητά μου. Είναι σπουδαίος προπονητής καθώς και σπουδαίος άνθρωπος», είπε ο Τούρκος επιθετικός Μπουράκ Γιλμάζ, ένας μουσουλμάνος που κέρδισε τον τίτλο της Ligue 1 με τη Λιλ το 2021.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023, 17:55

ΠΗΓΗ