Με τεράστια ανακούφιση άκουσε την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης ο Σταύρος Αβραμίδης από την τραπεζική θυρίδα του οποίου έκαναν φτερά μετρητά και κοσμήματα συνολικής αξίας 80.000 ευρώ πριν από 11 χρόνια.

Τα όσα έζησε παραπέμπουν σε αστυνομική ταινία, με την τραπεζική του θυρίδα να αδειάζει μυστηριωδώς, έναν υπάλληλο της τράπεζας που κατηγορήθηκε για την υπεξαίρεση να βάζει τέλος στη ζωή του και τον ίδιο να παλεύει μέχρι και πριν από λίγες μέρες για τη δικαίωση.

Από την τράπεζα έλεγαν ότι δεν ήξεραν τι έχω μέσα κι ότι ξέχασα εγώ τη θυρίδα ανοιχτή, λέει ο κ. Αβραμίδης

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης να αποζημιωθεί επαναφέρει την υπόθεση στο προσκήνιο, με το θύμα να μιλάει για πρώτη φορά στο LIVE NEWS του . Θυμάται τη μέρα που είδε άδεια την τραπεζική του θυρίδα και περιγράφει τα όσα ακολούθησαν.

«Διαπίστωσα ότι η πόρτα είναι ανοιχτή και σπρωγμένη προς τις θυρίδες. Απλώς δεν είναι κλειδωμένη. Ανοίγοντας τη θυρίδα είδαμε ότι δεν υπήρχε τίποτα».

Το χρονικό

Ήταν 17 Μαΐου του 2012. Ο συνταξιούχος σιδηροδρομικός μπαίνει στην τράπεζα και κατευθύνεται στον χώρο με τις θυρίδες. «Με την όλη φασαρία, ο υπάλληλος κάλεσε τους προϊσταμένους για να διαπιστώσουν το ίδιο πράγμα», λέει ο Σταύρος Αβραμίδης.

«Αρχικά ήθελαν να μας γελοιοποιήσουν υπονοώντας ότι εγώ ή η γυναίκα μου τα φάγαμε με κάποιους άλλους»

Από εκείνη την στιγμή αλλάζει, όπως λέει, η ζωή του. Έχουν κάνει φτερά μετρητά και κοσμήματα συνολικής αξίας 80.000 ευρώ και αρχικά σκέφτεται ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρει να βρει το δίκιο του.

«Ήταν κάτι το οποίο με σόκαρε πάρα πολύ γιατί είμαι πολύ τακτικός σε τέτοια πράγματα και μου φάνηκε παράξενο».

Αρχικά ήθελαν να «μας υποβιβάσουν εκείνη την ώρα και να μας γελοιοποιήσουν, γιατί κάποιος άρχισε να ρωτάει τον υπάλληλο αν υπάρχει πληρεξούσιος ή όχι με σκοπό να πουν ‘πού ξέρω εγώ ότι δεν τα πήρε εσύ με κάποια άλλη και τα ‘φαγες ή δεν τα πήρε η γυναίκα σου με κάποιον κύριο και τα ‘φαγε».

Η περίπτωση του κ. Αβραμίδη όμως δεν είναι η μοναδική. Τους επόμενους μήνες αδειάζουν μυστηριωδώς στην ίδια τράπεζα και άλλες θυρίδες, με τη λεία να υπερβαίνει τα 4.000.000 ευρώ.

 Η υπόθεση μπαίνει στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης

«Από την αρχή ζητήσαμε αντίγραφα του βιντεοληπτικού υλικού της τράπεζας. Η απάντηση ήταν ότι είτε ήταν χαλασμένα τα καταγραφικά, είτε ότι επειδή πέρασε το νόμιμο διάστημα που προβλέπεται για τη διατήρηση των στοιχείων, δεν διατηρήθηκαν», είπε η δικηγόρος του θύματος.

Το 2018 ένας από τους υπαλλήλους της τράπεζας βάζει τέλος στη ζωή του. Ήταν εκείνος που κατηγορήθηκε για τις κλοπές, με όλους τους άλλους συναδέλφους του να απαλλάσσονται από τις κατηγορίες.

«Ένας υπάλληλος αυτοκτόνησε. Ήταν μόνιμος και όλες οι υποψίες ήταν σε αυτόν», λέει ο κ. Αβραμίδης στο LIVE NEWS που δηλώνει χαρούμενος από τη δικαστική απόφαση.

Όπως πιστεύει, η απόφαση ανοίγει τον δρόμο της δικαίωσης και στα υπόλοιπα θύματα. Πλέον περιμένει να πάρει στα χέρια του τα χρήματα που έκαναν φτερά τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων και της ελληνικής χρεοκοπίας.

Μας «έλεγαν ‘δεν ξέρουμε τι έχεις μέσα’ και ότι ξέχασα εγώ τη θυρίδα ανοιχτή».

Οι εποχές της αγωνίας ανήκουν για τον ίδιο στο παρελθόν. Όλα όσα στοίχειωναν για χρόνια τις σκέψεις του, είναι τώρα δυσάρεστες αναμνήσεις.

Στα αστικά δικαστήρια έχουν προσφύγει άλλοι 20 ενοικιαστές θυρίδων στη συγκεκριμένη τράπεζα της Θεσσαλονίκης που διεκδικούν συνολικά ποσά που ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.



ΠΗΓΗ