Σκηνές έντασης επικράτησαν στο συμβούλιο πολέμου του Ισραήλ, καθώς ο υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ εγκατέλειψε τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πολέμου το βράδυ του Σαββάτου, αφού δεν επετράπη η είσοδος στον επικεφαλής του γραφείου του, σύμφωνα με πηγή που συνδέεται με τη συνεδρίαση και επικαλείται η Haaretz.

«Σταματήστε να με ενοχλείτε από το να κάνω και να παρεμποδίζετε τη δουλειά μου»

Σύμφωνα με την πηγή, ο Γκαλάντ έφτασε αργά στη συνεδρίαση, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του γραφείου του, ο οποίος, όταν εισήλθαν, ενημερώθηκε ότι η συνεδρίαση θα ξεκινήσει χωρίς συμβούλους και βοηθούς.

Κατόπιν αυτού, η πηγή ανέφερε ότι Γκάλαντ έφυγε εκνευρισμένος από την αίθουσα. «Σταματήστε να με ενοχλείτε από το να κάνω και να παρεμποδίζετε τη δουλειά μου»,  είπε ο Γκάλαντ στον Νετανιάχου και στον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζάχι Χανέγκμπι πριν αποχωρήσει οργισμένος.

Σε αντίθεση με τον επικεφαλής του γραφείου του, ο στρατιωτικός γραμματέας του Γκαλάντ είχε πρόσβαση στη συνάντηση.

Τελικά επέστρεψε

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να επιτρέψει την είσοδο στον επιτελάρχη του Γκάλαντ οδήγησε τον υπουργό Άμυνας να αποχωρήσει οργισμένος.

Εβραϊκά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο Γκαλάντ εξοργίστηκε επειδή δεν επετράπη στον βοηθό του να εισέλθει στη συνεδρίαση με την αιτιολογία ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος σε βοηθούς, παρόλο που ο Νετανιάχου είχε αρκετούς βοηθούς παρόντες.

Τελικά, ο Γκάλαντ επέστρεψε στη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ, καθώς το δεύτερο μέρος προγραμματίζεται να διεξαχθεί χωρίς συμβούλους.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ