Ένα σπαρακτικό βίντεο που έρχεται από την Ιταλία, δείχνει τις τελευταίες στιγμές τριών φίλων, λίγο πριν χαθούν για πάντα.

Πρόκειται για την 20χρονη Πατρίτσια Κόρμος, την 23χρονη φίλη της Μπιάνκα Ντόρος και τον 25χρονο Κρίστιαν Μόλναρ, οι οποίοι είχαν πάει για πεζοπορία στις όχθες του ποταμού Νατισόνε στη Βόρεια Ιταλία και από τότε αγνοούνταν.

Αγκαλιασμένοι οι τρεις φίλοι

Μια ξαφνική νεροποντή προκάλεσε το «φούσκωμα» των νερών του ποταμού και τα τρία παιδιά, που τα βλέπουμε αγκαλιασμένα στο βίντεο, παρά τις προσπάθειες των διασωστών δεν τα κατάφεραν.

Τι συνέβη

Οι τρεις νέοι έκαναν βόλτα κατά μήκος του ποταμού Natisone, κοντά στο Ούντινε, στη βορειοανατολική Ιταλία, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Όταν συνειδητοποίησαν ότι είχαν παγιδευτεί φώναξαν για βοήθεια.

Τα συνεργεία διάσωσης έφτασαν γρήγορα στο σημείο. Προσπάθησαν να σώσουν τα παιδιά πετώντας τους ένα σχοινί – αλλά δεν κατάφεραν να το φτάσουν, σύμφωνα με αναφορές και τελικά παρασύρθηκαν από το νερό. Τα πτώματα δύο γυναικών βρέθηκαν σε δύο ξεχωριστές τοποθεσίες περίπου 1 χιλιόμετρο πιο κάτω στον ποταμό την Κυριακή, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα συνεχίζονται.

Σύμφωνα με αναφορές, οι γυναίκες έχουν αναγνωριστεί ως μια 20χρονη φοιτήτρια και μια 23χρονη από τη Ρουμανία, η οποία είχε φτάσει πρόσφατα στην Ιταλία για να επισκεφτεί τους γονείς της.

Τα δύο πτώματα απείχαν περίπου 700 και 1000 μέτρα από το σημείο που τα κορίτσια εθεάθησαν για τελευταία φορά.

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βρούμε και τον τρίτο αγνοούμενο»

Ο άνδρας, ηλικίας 25 ετών, φέρεται να είναι ο φίλος της μεγαλύτερης γυναίκας και είναι επίσης Ρουμάνος.

Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βρούμε και τον Cristian, δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών. «Η έρευνα συνεχίζεται με όλους τους πόρους που διαθέτουμε στο πεδίο. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βρούμε και τον τρίτο αγνοούμενο. Η ελπίδα, αν και περιορισμένη, είναι να τον βρούμε ακόμα ζωντανό».

Οι τρεις νέοι Πηγή φωτο: Corriere della sera

Ο Σέρχιο Μπενεντέτι, αναπληρωτής διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος του Ούντινε, δήλωσε: «Οι συνθήκες του ποταμού βελτιώνονται σταδιακά γιατί το νερό, αν και πολύ αργά, τώρα υποχωρεί. Τώρα ο ήλιος λάμπει, αλλά πρέπει να δούμε τον καιρό ανάντη. Βρήκαμε τα κορίτσια μακριά το ένα από το άλλο, το πρώτο πτώμα εντόπισαν οι πυροσβέστες με ειδικές δυνατότητες στις τεχνικές του ποταμού, ερευνώντας το ποτάμι, ενώ το δεύτερο ανασύρθηκε από τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας».



ΠΗΓΗ