Στο σημείο που έφτασε το πρωτάθλημα, οκτώ αγωνιστικές πριν από το τέλος των play off και με τέσσερις διεκδικήτριες του τίτλου, δεν υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια. Ο Ματίας Αλμέιδα το γνωρίζει καλά αυτό και προσπαθεί να το μεταδώσει στους παίκτες του. Η αυριανή (5/4, 18:00) αναμέτρηση με τον Βόλο έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία, είναι το πιο κρίσιμο ματς μέχρι το επόμενο, κάτι που επεσήμανε ο προπονητής της ΑΕΚ στις καθιερωμένες δηλώσεις του στην κάμερα της Cosmote TV.

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Βόλος βρίσκεται στα play-offs γιατί το αξίζει. Για τα χαρακτηριστικά του, για τους παίκτες του, για τον προπονητή του, για το ποδόσφαιρό του, αξίζει να βρίσκεται εδώ. Σήμερα μίλησα με έναν ποδοσφαιριστή μας και του είπα ότι το πιο σημαντικό παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας είναι το αυριανό. Και αυτή τη νοοτροπία θα πρέπει να έχουμε πριν από τα ματς. Ότι το αμέσως επόμενο παιχνίδι θα είναι αυτό που «θα μας σώσει τη ζωή» είπε ο Αλμέιδα που μίλησε επίσης για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και τη σημασία της:

«Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό ήταν η αγωνιστική συμπεριφορά. Ότι μπήκαμε για να ψάξουμε τους τρεις βαθμούς και το καταφέραμε. Απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο, ο οποίος μας είχε κερδίσει στο προηγούμενο παιχνίδι. Και ήταν σημαντικό για εμάς που κατακτήσαμε αυτή τη νίκη».

Σχετικά με τη συνέχεια του πρωταθλήματος, τόνισε: «Η ψυχραιμία και η ηρεμία είναι στοιχεία που θα πρέπει να διαθέτει κάθε άνθρωπος καθημερινά. Στο ποδόσφαιρο, όσο περισσότερο πλησιάζουμε προς το τέλος, θα πρέπει να αισθάνεσαι ολοένα και πιο σίγουρος. Για εμένα, υπάρχει η σιγουριά και η ψυχραιμία. Η ανασφάλεια σου δίνει νευρικότητα και αμφιβολίες. Είμαστε σε μια στιγμή που όλες οι ομάδες αγωνίζονται για τον ίδιο στόχο. Μετά από πολύ καιρό, πιστεύω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει έναν καλό ανταγωνισμό. Όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο, μας αρέσει αυτό που συμβαίνει».

Τέλος, για το αν προβληματίζεται από τις απουσίες κάποιων παικτών, απάντησε: «Όχι. Όχι, είμαι σίγουρος για τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται εδώ. Πραγματικά, είναι αλήθεια ότι στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να τους έχω όλους. Αλλά όσο θα έχω έντεκα παίκτες, θα δώσουμε τη ‘μάχη’ μας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι έντεκα που θα στέκονται όρθιοι, θα δώσουν τη ‘μάχη’ τους μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αν θέλουμε όλοι να είναι καλά και να είναι διαθέσιμοι; Ναι. Αλλά ποτέ δεν πρόκειται να ψάξω κάποια δικαιολογία».

Επίσης, στην Cosmote TV μίλησε ο Ομπερλίν Πινέδα που αναφέρθηκε αναλυτικά:

– Στη νίκη επί του ΠΑΟΚ: «Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζαμε, και βάσει του σχεδιασμού, ότι το ματς θα ήταν περίπλοκο. Μπορέσαμε, πήραμε τους τρεις βαθμούς, είχαμε πολύ καλή απόδοση. Κάναμε ένα βήμα και τώρα πάμε στο επόμενο, που είναι το παιχνίδι με τον Βόλο».

– Στον έντονο ανταγωνισμό στη Super League: «Πιστεύω πως ό,τι είναι να γίνει, εξαρτάται από την καθημερινή δουλειά που γίνεται. Πηγαίνουμε βήμα – βήμα, η κάθε ημέρα είναι διαφορετική κι έτσι αντιμετωπίζουμε τον κάθε αγώνα. Το ίδιο μας λέει και ο προπονητής, ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα. Βήμα – βήμα, λοιπόν, και θα πρέπει τώρα να έχουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι με τον Βόλο για να πάρουμε το αποτέλεσμα».

– Στο ματς με τον Βόλο: «Θα είναι δύσκολο. Αν ήταν μια εύκολη ομάδα δεν θα βρισκόταν στα play-offs μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες. Είναι μια ομάδα, όπως και οι υπόλοιπες, που δουλεύει καθημερινά. Έχει τη δική της στρατηγική, το δικό της σχεδιασμό, ακριβώς ό,τι κάνουμε κι εμείς όταν δουλεύουμε. Κανένα παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο και αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι αυτό που είπα στην αρχή. Να πηγαίνουμε βήμα – βήμα, να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά για να παίρνουμε αυτό που επιδιώκουμε».

ΠΗΓΗ