Μια πηγή από την ηγεσία της παλαιστινιακής αντίστασης αποκάλυψε σήμερα στην τηλεόραση Al-Mayadeen, ότι «όλα όσα ακούγονται για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις δεν είναι αλήθεια, αλλά τα πράγματα εξακολουθούν να είναι στάσιμα και δεν έχει υπάρξει πραγματική πρόοδο σε κανέναν από τους φακέλους» (σ.σ. Τις θεματικές προς διαπραγμάτευση).

Η πηγή εξήγησε ότι «το Ισραήλ εξακολουθεί να επιμένει στους όρους του και στην απόρριψη των όρων της Χαμάς, τους οποίους θεωρεί αδύνατους όρους». Η πηγή ανέφερε επίσης ότι «η Χαμάς, κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με την αιγυπτιακή αντιπροσωπεία, επέδειξε μεγάλη ευελιξία για την επίτευξη μιας φόρμουλας που θα οδηγούσε σε συμφωνία και έδωσε λύσεις σε ευαίσθητα ζητήματα, όπως η κατάπαυση του πυρός, η απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας, η επιστροφή των εκτοπισμένων και η απελευθέρωση των κρατουμένων».

Το Ισραήλ «δεν έχει δώσει καμία σαφή θέση σχετικά με τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός ή την πλήρη αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας»

Πρόσθεσε ότι «η Χαμάς παραπονέθηκε ότι η σιωνιστική πλευρά δεν έχει δείξει ακόμη καμία σοβαρότητα στην αντιμετώπιση της πορείας των διαπραγματεύσεων και αποφεύγει τις διαπραγματεύσεις με το πρόσχημα ότι το ανώτατο όριο των αιτημάτων της Χαμάς είναι υπερβολικό και δεν έχει δώσει καμία σαφή θέση σχετικά με τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός ή την πλήρη αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας».

Που «χρεώνει» η Παλαιστινιακή πλευρά την απροθυμία του Ισραήλ για διαπραγμάτευση

Σύμφωνα με τις εσωτερικές παλαιστινιακές πηγές πληροφόρησης «Υπάρχουν δύο λόγοι για τη σιωνιστική αδιαλλαξία. Ο πρώτος είναι η βαθιά εσωτερική διαφωνία, η οποία δεν επιτρέπει σε καμία πλευρά να συμβιβαστεί ή να επιδείξει ευελιξία, και ο άλλος λόγος είναι η πεποίθησή της ότι μπορεί να μειώσει τις προσδοκίες της Χαμάς μέσω της διαρκούς στρατιωτικής πίεσης που της ασκεί».

Η πηγή επεσήμανε ότι «η Αίγυπτος και το Κατάρ εργάζονται με αρμονία και υψηλή κατανόηση και υπάρχει αμερικανική ανταπόκριση στους προσανατολισμούς των δύο αυτών χωρών για πραγματική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις».

Το μέλος του Ισραηλινού Πολεμικού Συμβουλίου Μπένι Γκαντζ δήλωσε χθες το βράδυ ότι υπάρχουν προκαταρκτικές ενδείξεις που ενισχύουν την πιθανότητα προόδου στην πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας ανταλλαγής, επιβεβαιώνοντας την θέση της παλαιστινιακής πηγής.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ