Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023, 12:57

Το Βιετνάμ την Κυριακή (7/5) κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στους 44 βαθμούς Κελσίου. Όμως, οι επιστήμονες ανέφεραν ότι η πόλη μπορεί να ξεπεράσει γρήγορα αυτή τη θερμοκρασία, λόγω των κλιματικών συνθηκών.

Η θερμοκρασία ρεκόρ καταγράφηκε στη βόρεια επαρχία Tanh Hoa, όπου οι αξιωματούχοι προέτρεψαν τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους το πιο ζεστό μέρος της ημέρας. Άλλες πόλεις της περιοχής έχουν επίσης καταγράψει ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε θερμοκρασία 44,6 βαθμών Κελσίου στην επαρχία της Μακ. Ακόμη και τα μέσα ενημέρωσης στη Μιανμάρ –μια πολιτεία γνωστή και ως Βιρμανία- ανέφεραν θερμοκρασία 43,8 βαθμών Κελσίου, την υψηλότερη θερμοκρασία της τελευταίας δεκαετίας.

Στο Ανόι, ο ειδικός στην κλιματική αλλαγή Nguyen Ngoc Huy είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι το νέο ρεκόρ στο Βιετνάμ είναι «ανησυχητικό», λαμβάνοντας υπόψη «το πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη».

«Πιστεύω ότι αυτό το ρεκόρ θα επαναληφθεί αρκετές φορές», είπε ο ειδικός, αναφέρει η REL.

«Αυτό επιβεβαιώνει ότι τα ακραία κλιματικά μοντέλα έχουν γίνει πραγματικότητα».

Η θερμοκρασία του πλανήτη Γη έχει αυξηθεί κατά 1,1 βαθμούς Κελσίου από την αρχή της βιομηχανικής εποχής.

Οι επιστήμονες έχουν τονίσει ότι οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να αυξάνονται εάν οι κυβερνήσεις δεν λάβουν μέτρα για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα.

Πηγή: ertnews, Top Channel


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023, 12:57

ΠΗΓΗ