«Πυρά» κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπολύουν το ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά, με αφορμή τροπολογία της κυβέρνησης για την ΛΑΡΚΟ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ, οδηγώντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και τις περιοχές 5 νομών της χώρας σε μαρασμό. Με μία κατάπτυστη τροπολογία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την επιχείρηση από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ», σημειώνει το ΚΚΕ.

Κουτσούμπας και Χαρίτσης ζητούν από τον Μητσοτάκη να αποσύρει την τροπολογία

Προειδοποιεί ότι «η κυβέρνηση θα το πληρώσει πάρα πολύ ακριβά, εάν δεν αποσύρει τώρα αυτή την τροπολογία και εάν δεν προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι κάτοικοι 5 νομών της χώρας έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα εναντίωσης στην κυβερνητική πολιτική και στα εγκληματικά σχέδια απαξίωσης και εγκατάλειψης που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα».

«Όλοι και όλες δίπλα στον ηρωικό αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ! Ξεσηκωμός τώρα σε όλη της Ελλάδα για να μην περάσει το νέο έγκλημα!», καλεί το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του.

Κουτσούμπας: Να μην κατατεθεί η κατάπτυστη τροπολογία

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βρέθηκε ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου εκδικάστηκε η αίτηση επί των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν.

«Μετά και τη σημερινή μεγάλη κινητοποίηση των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ και τη νίκη που πέτυχαν – με παράταση της δυνατότητας να έχουν τις δουλειές τους και να βρίσκονται μέσα στη ΛΑΡΚΟ – η κυβέρνηση αυτό που οφείλει να κάνει αυτή τη στιγμή είναι να μην καταθέσει την κατάπτυστη τροπολογία, που φέρνει για την Πέμπτη όπως μάθαμε στη Βουλή, και να ανανεώσει τις συμβάσεις», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Και προσέθεσε πως «αυτό είναι η μόνη δίκαιη λύση αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι για το συμφέρον του τόπου, για το συμφέρον των εργαζομένων, για το συμφέρον όλων των Ελλήνων».

«Απ’ αυτή τη σκοπιά, το ΚΚΕ εκφράζει για άλλη μια φορά τη συμπαράστασή του, καλεί σε επαγρύπνηση, σε ετοιμότητα την εργατική τάξη, τον λαό όλης της χώρας, να είναι μπροστά σε όλες τις κινητοποιήσεις και σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών και την Πέμπτη στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Να σημάνει ξεσηκωμός απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα, μέχρι να ανοίξει ξανά η ΛΑΡΚΟ, μέχρι η τσιμινιέρα να καπνίσει», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Χαρίτσης: Κύριε Μητσοτάκη, αποσύρετε άμεσα την τροπολογία

Τις εξελίξεις σχετικά με τη ΛΑΡΚΟ σχολίασε και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποσύρει την «απαράδεκτη τροπολογία» για τους εργαζόμενους.

«Στις 2 Μαΐου απευθύνθηκα με επιστολή μου στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και τον κάλεσα να συναντηθεί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που βρίσκονταν ήδη από καιρό σε καθεστώς ομηρίας», σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

«Αν και η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας, αυτό που γίνεται από χθες το βράδυ ξεπερνά κάθε όριο. Τη στιγμή που στο Πρωτοδικείο της Αθήνας εκδικαζόταν η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των εργαζόμενων, η κυβέρνηση έσπευσε να καταθέσει μέσα στη νύχτα μια απαράδεκτη τροπολογία, προσπαθώντας έτσι να παρέμβει ακόμα και στο έργο της Δικαιοσύνης», τόνισε.

Για να καταλήξει: «Κύριε Μητσοτάκη, αποσύρετε άμεσα την τροπολογία, δεσμευτείτε για την προστασία των θέσεων εργασίας και διαφυλάξτε το δημόσιο συμφέρον που περνά μέσα από την συνέχιση της λειτουργίας της στρατηγικής σημασίας βιομηχανίας για τη χώρα μας».



ΠΗΓΗ