Δηκτικά σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη την κατηγορία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας και όχι η Νέα Δημοκρατία.

Η συγκεκριμένη κατηγορία του πρωθυπουργού ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Βουλή, για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024.

«Αν το 2010 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν ψηφίσει όπως ο ίδιος, η επενδυτική βαθμίδα θα ήταν όνειρο θερινής νυκτός»

«Η Ελλάδα ανέκτησε και πάλι οριστικά την αξιοπιστία της. Και ναι, έκλεισε ένας κύκλος ο οποίος δεν άνοιξε κ. Ανδρουλάκη το 2009. Η χώρα χρεοκόπησε τον Απρίλιο του 2010, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Όταν λέγατε ότι λεφτά υπάρχουν», είπε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη.

«Υπενθυμίζουμε στον κ. πρωθυπουργό ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε από την κυβέρνηση Καραμανλή μία χρεοκοπημένη χώρα με τα τρομακτικά δίδυμα ελλείμματα, ιδιαίτερα το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που ήταν το υψηλότερο παγκοσμίως», ανέφερε σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «αν το 2010 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν ψηφίσει όπως ο ίδιος, η επενδυτική βαθμίδα θα ήταν όνειρο θερινής νυκτός και σήμερα θα μετρούσαμε τον προϋπολογισμό σε δραχμές».

Επίσης το ΠΑΣΟΚ δεν άφησε αναπάντητη την κριτική για την πρότασή του για το ΕΚΑΣ σε 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους σημειώνοντας ότι «είναι γνωστή η αναλγησία του κ. Μητσοτάκη, που προτιμά να κρατά σε ομηρία χιλιάδες αδύναμους συμπολίτες μας, αντί να κάνει συγκροτημένες θεσμικές παρεμβάσεις».

«Οι αυξήσεις στους αναξιοκρατικά διορισμένους διοικητές προσεγγίζουν το 45% στον βασικό μισθό»

«Γνωρίζουμε ακριβώς πόσο κοστίζει. Άραγε ο ίδιος γνωρίζει πόσο κόστισαν στον ελληνικό λαό οι απευθείας αναθέσεις ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ και οι προκλητικές φοροαπαλλαγές στους λίγους και ισχυρούς;», επισήμανε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Κι όσο αφορά την εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη για αύξηση 20% στις εφημερίες ενώ το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει, το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «είναι ψίχουλα κι αποτελεί εμπαιγμό, όταν οι Έλληνες γιατροί και υγειονομικοί είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους σε όλη την Ευρώπη, ενώ οι αυξήσεις στους αναξιοκρατικά διορισμένους διοικητές προσεγγίζουν το 45% στον βασικό μισθό προβλέποντας ακόμη και μπόνους παραγωγικότητας».



ΠΗΓΗ